Çözüldü AC Odyssey FPS düştüğü zaman çökmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

poyqraz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım, 2 ay öncesinde yaklaşık 50-60 FPS arası çok akıcı bir şekilde AC Odyseey oynuyordum ve başka şeyler indirmek için silmiştim ve şimdi tekrar indirdim. Oyuna girdim biraz gemiye binip gezeyim derken oyun da bir anda FPS çakıldı ve çöktü. Neyse tekrar açayım dedim daha menüde 20 FPS'yi gördüm ardından tekrar çöktü ve bu sefer Uplay değil AMD hata verdi. Dedim herhalde sürücü de sıkıntı var sürücüyü sildim son sürümü tekrar yükledim yine aynı sorun. Oyunu sildim tekrar yükledim yine aynı sorun. Yani 2 ayda ne değişmiş olabilir? Oyunda etrafa bakamıyorum FPS düşer de tekrar çöker diye. Forumlarda araştırıyorum, grafik ayarlarını değiştiriyorum. Yine yok çökmek için elinden geleni yapıyor. Çaresiz kaldım yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim:
-RX570
-2200G
-2X 8 GB 3200MHz.
-B450M-HDV
-600W
Örnek video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2021-06-03 122945.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 39
  • Ek Açıklama 2021-06-03 124115.png
    48,7 KB · Görüntüleme: 43
  • Ek Açıklama 2021-06-03 124141.png
    45,1 KB · Görüntüleme: 46
  • Ek Açıklama 2021-06-03 124214.png
    50,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Aygıt yöneticisinden sanırım yani ben öyle biliyorum çünkü Windows'tan yüklemeyi daha önce duydum ama kimse görmedim bahseden kendim buradan buldum nasıl yüklendiğini.

Yalnız uyarıyım bunları yaparak bozabilirsiniz sistemi sorumluluk bana ait değil. Ben bozdum dediğim gibi Windows Update saçmaladı bende, acele etmeden ve düzgün yaparsanız olur ama ben hem acele ettim hem de bozdum. Düzeltmem uzun sürdü.
DDU'yu biliyorsunuzdur herhalde eğer o aygıt yöneticisini yaptıysanız attığım sayfada dediği gibi. Update kısmına gelin Advanced Micro devices, ınc. - display güncellemesi gelmiş olacak onu bekleyin. Bu sürücüyü indirdiği anlamına geliyor.

Aynı hata ile bende karşılaştım 40FPS alıyorum sabit anında FPS dibi görüyor, çöküyordu ve o attığınız AMD'nin hatası geliyordu ekrana çözümü 3 saatimi aldı. Bir çok yöntem denedim çünkü ağır oyunlarda bazen bu hatayı yapıyordu ama bu kadar sık değildi oddseyde sık sık yapıyordu bıktım bu durumdan ve "AMD hata raporu aracı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı" adlı konuların hepsini okudum neredeyse. İlk MSI Afterburner'ı kaldırdım çözülmedi sonra DDU ile driveri silip Windows Update ile yükledim çözüldü gibiydi ama bu sefer driver açılmadı. Tekrar DDU ile temizledim Windows Update'yi bozdum sonra düzelttim bir şekil neyse en son Windows driveri yükledikten sonra AMD'nin kendi driverini de indirdim sorun öyle çözüldü. Size iki kritik sorum var FPS gösterme uygulamaları kullanıyor musunuz? Ve Türkçe yama kurdunuz mu?

Oyununuz orijinal mi?
Evet orjinal
Hayır kullanmıyorum, hatta gereksiz şeyleri de sildim.
Hocam eğer yazdıklarınızı biraz daha açabilirseniz bende deneyebilirim.

Son düzenleme:
Evet orijinal.

Hayır kullanmıyorum, hatta gereksiz şeyleri de sildim.

Hocam eğer yazdıklarınızı biraz daha açabilirseniz bende deneyebilirim.

Gayet açık yazdım aslında ama neresini kastettiniz söyleyin belki daha anlaşılır söyleyebilirim.

Gayet açık yazdım aslında ama neresini kastettiniz söyleyin belki daha anlaşılır söyleyebilirim.
(Tekrar DDU ile temizledim Windows Update'yi bozdum sonra düzelttim bir şekil neyse en son Windows driveri yükledikten sonra AMD'nin kendi driverini de indirdim sorun öyle çözüldü.) Bu kısmı
artı Windows'tan sürücüyü nasıl yükleyebiliyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Aygıt yöneticisinden sanırım yani ben öyle biliyorum çünkü Windows'tan yüklemeyi daha önce duydum ama kimse görmedim bahseden kendim buradan buldum nasıl yüklendiğini.

Yalnız uyarıyım bunları yaparak bozabilirsiniz sistemi sorumluluk bana ait değil. Ben bozdum dediğim gibi Windows Update saçmaladı bende, acele etmeden ve düzgün yaparsanız olur ama ben hem acele ettim hem de bozdum. Düzeltmem uzun sürdü.
DDU'yu biliyorsunuzdur herhalde eğer o aygıt yöneticisini yaptıysanız attığım sayfada dediği gibi. Update kısmına gelin Advanced Micro devices, ınc. - display güncellemesi gelmiş olacak onu bekleyin. Bu sürücüyü indirdiği anlamına geliyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Yani hocam ne kadar teşekkür etsem az. Harbiden Advanced Micro devices güncellemesi ile çözdük olayı. Test etmek için ekranın her tarafına baktım FPS azalsa da çökmedi. Tekrar teşekkür ediyorum. Bir de hocam şimdi AMD'nin sürücüsünü kursam sıkıntı olur mu?

Ben kurdum sıkıntı etmedi ancak emin değilim yani etsede sık sık etmez ondan eminim. Sık sık ederse de benim dediğim yöntemi tekrar edersiniz. Genelde overclock yaptığınızda çökme ihtimali artıyor sadece aklınızda bulunsun ve rica ederim bende bu yöntemi göremedim başka yerlerde kendim dediğim gibi 3 saat deneme yanılma yoluyla buldum.

Bu arada bir yöntem daha var bu sıkıntı aslında oddseye özel bir skıntı eğer dediğim yöntemde sıkıntı çıkarsa DDU ile temizledikten sonra bu sürümü yükleyin kartınız destekliyorsa bu da bir çözüm.https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-12-1 bende en iyi çözüm bu oldu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…