AC: Odyssey neden çok sevilmedi?

Rushing

Decapat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
745
Çözümler
1
Her yerde eleştiri görüyorum. Forumda da bayağı bir kişi bu oyunu sevmemiş. Bugün ben de yükledim ama oyun bana güzel gözüktü. Ne gibi hatalar var oyunda da bu kadar eleştiri alıyor?
 
Büyük bir optimizasyon sıkıntısı vardı oyunun, ben orta ayarlarda bile 30-40 FPS arası aldım.

Görevler birbirini tekrar ediyor. Aynı şeyleri yapmak bir süre sonra can sıkacaktır.

Ana görev yapmak için yan görev yapmak gerekiyor. Yan görevler de sıkıcı olduğundan dolayı oyun zevkiniz düşüyor.

Aksiyonu ve açık dünyası bana göre çok başarılı değildi. Bu yüzden sevmedim.
 
100 saati aşkın oynadım. Zaten artık "AC" değil bu oyunlar ama bir RPG oyunu olarak idare eder. Sonlara doğru sıkıldım ve hızlıca bitirdim hikayeyi. Oyun mekanikleri idare eder. Fakat savaştığın zaman oyun aşırı sıkıcı oluyor. Normal zorlukta oyun çok kolaylaşıyor bu yüzden Nightmare zorluğunda oynadım bu seferde dövüşler bitmiyor ve mesai gibi adam kesiyorsun. Düşmanlar kum torbasından farksız. Bir daha oturup oynar mıyım ? Hayır ama 30 TL'ye güzel oyun.
 
Her yerde eleştiri görüyorum. Forumda da bayağı bir kişi bu oyunu sevmemiş. Bugün ben de yükledim ama oyun bana güzel gözüktü. Ne gibi hatalar var oyunda da bu kadar eleştiri alıyor?

Oyun sevildi ama potansiyelini kullanamamışlar oyunun. Witcher'ı ekol almış kendine güzel de yapmış ama keşke dövüş sisteminde ve hikaye ilerleyişinde de aynı şekilde taklit edebilseydi. Vuruş hissi çok zayıf bir oyun. Yapay zekası zaten Ubisoft oyunu işte. Oyunda laf edemeyeceğim tek şey grafik ve karakterler. Bir Ubisoft oyununa göre derin karakterler var. Grafikleri ise şöyle söyleyim: İlk kez bir oyunda 4-5 saat sadece grafiklere baktım. Eğer Ultra'da oynarsanız cidden her 5 dakikada bir fotoğraf çekiyosunuz. 45 saatlik deneyimim sonucunda da 30 TL'ye almış olduğum odyssesden mutlu ayrıldım diyebilirim
 
Sadece Odyssey ve AC için değil, bu tür oyunların hepsinde sevmediğim ortak özellikleri var.
Yan görevler aşırı sıkıcı olabiliyor.
Yan görevler için map üzerinde bir uçtan diğerine gitmen gerekebiliyor.
Açık dünya olanlarda farklı hiçbir şey yok neredeyse.
Ana görevler için yan görevleri tamamlamalısın.
Mekanikleri çözmek zor (bazı oyunlarda)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı