AC Origins alınır mı?

4D0niSs

Decapat
Makaleler
1
AC Valhalla olsun, Odyssey olsun hiçbirini sevemedim ama son zamanlarda mısır mitolojisine çok ilgi duymaya başladım. Piramitler filan çok ilgimi çekti 140 TL eder mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
140 TL bu oyun için fazla hocam. 50-60 TL iken evet almanı tavsiye ederdim ama 2-3 katı fiyata değmez. Valhalla ve Odyssey oyunları oynamadım fakat Origins oyununu atmosferini, karakterini, hikayesini bayağı beğenmiştim. Makul bir fiyata oynanması gereken bir oyun.

Şuan oyun Game Pass'da mevcut. Oradan oynayabilirsiniz isterseniz.

Oynanış olarak Odssey ile neredeyse aynı. Hatta demosu diyenler de var. O yüzden çok farklı bir deneyim bekleme. Sadece Mısır teması için oynarsın oynarsan. Çünkü iki oyunu da sevmedim diyorsun.

AC Valhalla olsun, Odyssey olsun hiçbirini sevemedim ama son zamanlarda mısır mitolojisine çok ilgi duymaya başladım. Piramitler filan çok ilgimi çekti 140 TL eder mi sizce?
Sıralama olarak yanlış bir tercih olmuş ama yine de çok problem olacağını sanmıyorum. Eski oyun sayılmazlar çünkü. Ben AC Origins'i baya bir oynadım. Mısır mitolojisine de ilgi duymamdan dolayı. Eğer atmosferik anlamda bir beklenti içerisindeyseniz beklentiniz fazlasıyla karşılanacak.
Öbür türlü oynanış anlamında Odyssey'e göre daha küt gibi duruyor ama bana kalırsa bu husus çok daha iyi. Odyssey'i ilk açtığımda ve karakterle yürümeye başladığımda saanki Metin 2'nin 3d versiyonundaymışım gibi gelmişti. Karakterin ayak hareketleri, dönüş hareketleri gibi konular eski AC'lerden çok çok uzakta gerçekten. Ama Origins'te bu ayrım bir nebze olsun korunmuş. Yani yere adım attığınızı hissediyorsunuz.
Odyssey'e yeni başladım ve Origins'i de baya oynadım. Origins açık ara bence oynadığım AC'ler arasında kendini tekrar etmeyen en iyi oyun. Elbette kaçınılmaz noktaları var her oyunda olduğu gibi. Ama örneğin hisar fetihleri yaparken ne kadar aynı şeyi yaparsanız yapın, oyunun fiziği size farklı yollardan gitmeyi ve çatışmaya girmeden gizlice gitmeyi gayet güzel aşılıyor. Bu sayede en azından benim için sanki tekrar eden görev yapmıyormuşum hissiyatı oluştu.
Fiyata gelirsek de kesinlikle Ubisoft Store'u beklemekte fayda var. Çok daha düşecektir fiyatı.

140₺ etmez, rezalet bir oyun. O RPG melezi üçlemesindeki en iyi iş hiç şüphesiz Odyssey'dir. Onu bile sevmediysen Origins'e hiç bulaşma, çünkü Odyssey'de hiç değilse karakter gelişimi falan var, Origins'de 1.saatte ne yapıyorsan 50.saatte de aynı şeyi yapıyorsun.

Oyun Xbox Game Pass'te var en fazla o şekilde deneyin bu oyuna para vermeyin.

Son düzenleme:
Oyunun tek eksiği düşmanların dengesizliği bence. Kimisinin canı çok kimisinin hasarı. Yan görev yapmaya gittim mesela herifler deveyle koşarak bana tek attı 2-3 kere. Başka yan görev yapacaktım o da haritanın öbür ucunda. Sırf bu yüzden sildim. Başka zaman başlarım artık.

Odyssey'i beğenmediyseniz yanına bile yaklaşmayın. Origins, Ubisoft'un Odyssey ve Valhalla öncesi yaptığı deneme sürümü gibi bir şey. Hikayesi ilgi çekici değil, yan görevleri bir iki tanesi dışında sıkıcı, combatı oyun başı neyse sonunda da aynı şekilde devam ediyor. Tek güzel tarafı atmosferi diyebilirim. Eğer çok merak ediyorsanız Game Pass'ten oynayabilirsiniz, rezalet durumda bir oyun değil sonuçta fakat para verip almanızı şahsen önermem.

Ben Game Pass ile oynuyorum 7-8 saat oldu başlayalı ama oyun birden donup kalıyor, yılanı öldürme görevinden sonra kule gibi bir yere çıkıp aya ile görüştüğüm esnada tam sinematiğe geçtiği anda görüntü donuyor oyunu kapatıyorum görevi tamamlamak için o kuleye çıkana kadar sıkıntın yok ama çıktığım esnada donuyor tepki vermiyor. İşlemcim Ryzen 3100 ekran kartı 1660S.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı