AC Valhalla'yı nasıl buldunuz?

Klasik bir balon her sene tekrarlanan formulun aynı şekilde uygulanıp satışına tanık olduk. Ubisoft isimli şirketin klasik her sene çıkardığı balon oyunlardan çok da şaşırmamak gerek. Her seride yaptıkları gibi her sene aynı far cry oyunu aynı assasins creed oyunu vs. vs. devam eder.
 
Ben de tam tersi düşünüyorum. AC 2'den sonra oynadığım en güzel AC oyunu bu oldu. Origins ve Odyssey beni hiç sarmamıştı. Sebenine gelecek olursam onları oynarken karakter ile bir olamamıştım. Ancak Eivor karakteri güzel işlenmiş bir karakter ve seni içine çekiyor. Diğer oyunlardaki gibi iğrenç yan görevler yok. Yaptığın her görev ana görev gibi. Açık dünyası önceki oyunlara göre daha canlı. Odyssey ve Origins'te canlılık neredeyse yoktu. Ayrıca sonunda Hidden Blade geri geldi. AC'nin temel silahı olan Hidden Blade.

Bunun yanında grafik ve animasyon konusunda gelişme olmamış olabilir ancak hiçbir oyunda grafik umrumda olmaz. Önemli olan öncelikler vardır.

Ama tekrardan dediğim gibi oyun kendini tekrar ediyormuş hissi verecek başta ancak etmiyor. Origins ve Odyssey'de yaptıkları hataları çıkartmışlar bu oyundan. Burası büyük bir artı.
Diğer bir artıysa Viking temasını işliyor olması. :)


Düzenleme: Oyun aldığım ekran kartının yanında geldi. RTX açıp denemek için yükledim. Fakat oyun Ray Tracing desteklemiyordu. Diğer AC oyunları gibi çöp olacağını düşünüp bir deneyeyim dedim. Fena sardı.
 
Öncelikle oyunu ben de sevmedim fakat yiğidi öldür hakkını yeme.

Odyssey'e nazaran animasyonlar çok kötü, grafikler zaten vasat.
Animasyonların kötü olduğunu kabul ediyorum fakat grafikler bence şahane, oyunun dünyası enfes gözüküyor.
Görev sunumlarında zaten Origins'e dönmüş. Özel kamera açısı olmadan robot gibi "mıy mıy mıy" konuşan karakter modellerine yani.
Evet, bu çok can sıkıyor. Bu her görevde mevcut olan bir şey değil ama böyle olan görevler insanın sinirini bozuyor.
Oyunun açık dünyası da oldukça ruhsuz.
Burası tartışılır, Ubisoft gerçekten açık dünyaya ruh katmak için uğraşmış. RDR2 tarzı haritada rastgele gezerken kendinizi farklı farklı olayların içerisinde bulabiliyorsunuz ve bu gerçekten tebrik edilesi bir şey. Haritada gezerken üstteki çubukta beyaz olarak gözüken yerlere gidince kendinizi küçük küçük etkinlikler içerisinde bulabilirsiniz.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Oyunun süresini gereksiz uzatmışlar.
 
Burası tartışılır, Ubisoft gerçekten açık dünyaya ruh katmak için uğraşmış. RDR2 tarzı haritada rastgele gezerken kendinizi farklı farklı olayların içerisinde bulabiliyorsunuz ve bu gerçekten tebrik edilesi bir şey. Haritada gezerken üstteki çubukta beyaz olarak gözüken yerlere gidince kendinizi küçük küçük etkinlikler içerisinde bulabilirsiniz.
Aynen, küçük küçük etkinlikler benim de hoşuma gitmedi değil ama oyun beni sadece bu yönüyle tatmin etmedi. Bazı Valhalla konu başlıklarında "terrible grafics" diye dalga geçenler bile var.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı