Acer 7750G ekranknda buğulu görüntü sorunu

  • Konuyu başlatan GGWP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 380

GGWP

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2019
Mesajlar
260
Çözümler
3
Laptopumun menteşe yuvaları kopmuştu. Ben de internetten alt kasa sipariş verdim ve alt kasasını kendi imkanlarımla değiştirmeye çalıştım. Bataryayı çıkarmadan LCD kablosunu anakarta taktım ve ekranda bir gel git oldu. Beyaz renk oldu ve hemen kabloyu geri çıkarttım. Daha sonrasında bataryayı çıkarıp alt kasayı normal şekilde montaj ettim. Fakat şu an laptopun ekranı buğulu şekilde gösteriyor. Laptopu harici bir monitöre bağlayıp denedim.Sorunsuz ve temiz bir görüntü veriyor. Yani anakartta hiçbir sıkıntı yok. Belli ki LCD'den kaynaklanıyor.

Soruma gelecek olursak, LCD komple değişmesi mi gerekir? Yoksa LCD kablo veya içindeki parçalardan, kablolardan biri mi değiştirilmesi gerekli? (örneğin LCD güç kablosu vs.)

Tabii ki demek istediğim buradan arıza tespiti yapmak mümkün değil ama daha önce bu şekilde aynı hatayı yapıp bataryayı çıkarmadan montaj deneyen ve benzer bir tecrübesi olan varsa onun bilgisinden yararlanmak için soruyorum.

Veya bunun dışında, LCD içini hiç açmadığım için, bu konuda tecrübesi olan kişiler varsa ve arızanın neden kaynakladığının tespitini nasıl yapabileceğim konusunda beni yönlendirebilirse, gerçekten minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum ilgilenecek herkese.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dua et anakartı yakmamışsın. Notebooklarda HDD'yi dahi sökeceğiniz zaman ilk yapacağınız iş bataryayı sökmek olsun. Ekran kablosunun iyice sokete oturduğundan emin ol. söküp tekrardan bi kabloyu kontrol et. Onun dışında kablo veya ekran arızalı diye kim ne dese havada kalır. Denemeden kimse bilemez bunu. Tanıdığın veya güvendiğin bir teknik servis varsa götür. Belki elinde ekran veya kablo vardır direk deneyip sonuç alabilirsin.
 
Ya aslında götürebilirim hatta götürmeyi düşüyorumda, mahalledeki dandik bilgisayarcıya götürüp arıza tespiti için 100 lira ödemekten korkuyorum. Bir de LCD arızalı çıkarsa oradanda 600-700 TL LCD parası girecek bana zaten. Hepden laptopun yarı fiyatı maaliyet çıkacak. Tanıdık bir yer olsa bir baksa işin uzmanı anlar illaki fakat elini sürme parası 100 TL çok uzak durduruyor beni.
Olmazsa mecbur vereceğiz gibi ne yapalım. Sağ olun bu arada mesajınız için bana da ders oldu bu konuda...
 
Git cihazı teslim etmeden önce arıza tespit ücreti ne kadar diye sor. Eğer ekran arızalı ve sana bir fiyat verirse biraz beklet ailemle görüşeyim gibisinden de. Kendin araştır daha ucuza bulursan kendin al yap. Ama 100₺ altında bir fark oluyorsa onlar yapsın. Hem ekranda bir sorun olduğunda muhattabın olur hemde işçilik alsın okadar yani. Ama 100₺ üstü bir fark olursa kendin yap derim şahsen.
 

Geri
Yukarı