Acer Aspire 5755 Oyunlarda FPS Düşmesi

byMALKOCOGLU

Hectopat
İyi akşamlar öncelikle, uzun bir süredir tekrar eden bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Şu an kullandığım laptop Acer Aspire 5755 G; GT 630M ekran kartı mevcut ve önceden rahatlıkla oynadığım oyunlarda şu an sıkıntılar çekiyorum. Dota 2 da GeForce Experience ayarlarıyla oynuyordum FPS 45-50 civarında oluyordu son zamanlarda oyundayken 12 - 15 FPS aralığına düşüp 2 - 3 dakika bu şekilde devam ettikten sonra normale dönüyor daha sonra 5 6 dakika 45-50 FPS devam ettikten sonra tekrardan düşüşler olup düzeliyor ve bu bütün oyunlarda bu şekilde olmaya başladı. En düşük en low ayarları dahi kullansam rahatlıkla kaldırdığı oyunlarda bu gerçekleşiyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunun vardır, ısı değerlerini kontrol et. Eğer ısınma sorunun varsa toz temizliği ve termal macun yenilemesi yapman gerekir.

3-4 Ay önce iç temizliğini ve termal macununu yeniledim ama aynı şekilde devam etti bi düzelme kaydedemedim bu konudan fazlasıyla şikayetçiyim oyun oynayamıcak dereceye geldi .

Nvidia'nın sitesinden güncel sürücüyü indirip temiz kurulum kutucuğunu işaretleyerek yükle.
Windows 10: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
Windows 7/8/8.1: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
Daha sonra masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia denetim masasını aç. 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından tercih edilen grafik işlemciyi Nvidia olarak ayarla. Daha sonra MSI Afterburner yükleyip sıcaklığı ve performansı ölç.
MSI Afterburner ile oyunda ekran kartı sıcaklığı ve kullanımını öğrenme

İlgilendiğin için teşekkür ederim dediklerini uyguluyorum şimdi uyguladıktan sonra sonucu yazarım .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz herşeyi uyguladım sıcaklığım 90 derecede sabit kalıyor çok fazla bir ısınma olmuyor laptopda fakat aynı şekilde sorun devam ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardımcı olabilicek var mı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…