Çözüldü Acer Aspire 5'te Linux Mint Cinnamon 22 saniyede boot oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taksimdayi0

Decapat
Daha fazla  
Acer Aspire A515-57 NX.KN3ey.002 laptopum var. Linux Mint Cinnamon kurdum. Boot ederken çok geç boot ediyor gibi geldi bana. 22 saniyede açılıyor tamamen ancak systemd-analyze komutunun çıktısı şu şekilde:

Startup finished in 4.663s (Firmware) + 3.790s (loader) + 2.561s (kernel) + 3.343s (userspace) = 14.359s

Gördüğünüz gibi arada 8 saniyelik fark var. PC kapalıyken Acer logosunun gözükmesi 8 saniye sürüyor. Windows yüklüyken daha hızlı açılıyordu diye hatırlıyorum ama kaç saniye bakmamıştım.

22 saniye boot süresi nispeten yeni bir laptop için fazla gibi geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorunun Linux'tan kaynaklandığını düşünmüyorum şahsen.

BIOS ayarları:
UEFI.
Fast boot: Enabled.
Network boot: Disabled.
Secure Boot: Enabled.

Harici herhangi bir aygıt takılı değil.
Grub_timeout 0

Sözün özü, PC açılırken başta 8 saniye bekliyor. Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
Çoğu Linux dağıtımı normalde Secure Boot açıkken boot etmiyor zaten efendim.
Rootkit ve bootkit zararlılarına açık kapı bırakırsınız çünkü önyükleme sırasında sistem kendini doğrulamaz.
Ne yaptığınızı biliyorsanız zarar görmezsiniz ancak risk altında olduğunuzu unutmayınız.

Sağ olun iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca systemd-analyze blame komutunun çıktısını paylaşırsanız gerekli olmayan hizmetleri kapatarak zaman kazandırabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…