RazorBack
Hectopat
Herkese merhaba!
Bilgisayarım başlıkta da belirttiğim gibi Acer Aspire ES1 111M. Dün harici bir klavye aldım fakat klavyeyi kullanırken bir sorunla karşılaştım. Tuşlar neredeyse her harfi 2 kez yazıyor. Şuan bu metnin düzgün görünmesinin nedeni ise fazladan yazılan harfleri sonradan düzenlemiş olmam. Orijinal metin ise şöyle;
"Bu bir denemmee metnidir bu bir deneme memtnidir acer aassppire ess1 111mm ""
Klavyede fark ettiğim sorunlardan bir tanesi ise normal klavyeler bir tuşa basınca onu sürekli yineliyor iken benim harici klavyem 2 veya 1.5 saniyede bir takılıp tekrar yinelemeye devam ediyor. Örneğin;
Normal Klavye;
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Benim Klavyem;
aaaaaaa aaaaaaaaaaa aaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaa aaaaaaaaaaa
NOT: Aradaki boşluklar klavyenin beklediği yerleri simgelemekte, yazarken öyle boşluk bırakmıyor bitişik yaazıyor.
NOT 2 : Dahili laptop klavyesi yinelemeyi ve yazmayı normal şekilde yapabiliyor.
Denediğim yöntemler:
Klavyeyi çıkarıp taktım.
Farklı port kullandım.
"Sürücüyü güncelle" dedim "Zaten güncel" dedi.
Donanımı "Aygıt Yöneticisi" penceresinden kaldırdım.
Başka bir bilgisayarda denedim (Sorunsuz çalıştı).
Başka bir klavye aldım (Sorun hala var).
Narita marka numerik pad'i olmayan bir harici klavye var onda bu sorunu yapmıyor.
Klavyeyi denetim masasından Q Türkçe yaptım.
Yineleme ayarlarında sorun yok.
Şimdiden teşekkürler...
Bilgisayarım başlıkta da belirttiğim gibi Acer Aspire ES1 111M. Dün harici bir klavye aldım fakat klavyeyi kullanırken bir sorunla karşılaştım. Tuşlar neredeyse her harfi 2 kez yazıyor. Şuan bu metnin düzgün görünmesinin nedeni ise fazladan yazılan harfleri sonradan düzenlemiş olmam. Orijinal metin ise şöyle;
"Bu bir denemmee metnidir bu bir deneme memtnidir acer aassppire ess1 111mm ""
Klavyede fark ettiğim sorunlardan bir tanesi ise normal klavyeler bir tuşa basınca onu sürekli yineliyor iken benim harici klavyem 2 veya 1.5 saniyede bir takılıp tekrar yinelemeye devam ediyor. Örneğin;
Normal Klavye;
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Benim Klavyem;
aaaaaaa aaaaaaaaaaa aaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaa aaaaaaaaaaa
NOT: Aradaki boşluklar klavyenin beklediği yerleri simgelemekte, yazarken öyle boşluk bırakmıyor bitişik yaazıyor.
NOT 2 : Dahili laptop klavyesi yinelemeyi ve yazmayı normal şekilde yapabiliyor.
Denediğim yöntemler:
Klavyeyi çıkarıp taktım.
Farklı port kullandım.
"Sürücüyü güncelle" dedim "Zaten güncel" dedi.
Donanımı "Aygıt Yöneticisi" penceresinden kaldırdım.
Başka bir bilgisayarda denedim (Sorunsuz çalıştı).
Başka bir klavye aldım (Sorun hala var).
Narita marka numerik pad'i olmayan bir harici klavye var onda bu sorunu yapmıyor.
Klavyeyi denetim masasından Q Türkçe yaptım.
Yineleme ayarlarında sorun yok.
Şimdiden teşekkürler...