Acer Aspire ES15 Dizüstüye Nasıl Windows Kurulur?

Ceyhan Güler

Kilopat
Daha fazla  
Acer ES 15 dizüstü aldım. Alırken Linux işletim sistemini gördüm ve ben de kafama göre istediğim sistemi yüklerim diye düşündüm. Bilgisayar elime bugün geçti, kurmak istedim ama bir türlü kuramadım. Sorunum kurulumun CD'den başlamaması.

F12 ile Boot menüsüne giriyorum ama ne yaptıysam HDD'den başka bir seçenek çıkmıyor. CD-ROM ya da USB seçenekleri çıkmıyor. Müşteri hizmetlerini aradım, bana "Linux ya da Windows'tan başka işletim sistemi yükleyemezsiniz" dedi. Yüklemek için elimdeki deneme sürümlü Windows 10 CD'sini denedim ama olmuyor dedim, bana "EFI'li bir orijinal CD almanız gerekir" dedi.

Bu dizüstüye nasıl Windows 10 yükleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemini forumdan indirin. Rufus ile USB'ye yazdırıp format atın.
Bunu yaptım ama olmadı. Laptop açılışta ne usb ne de dvd göstermiyor. Bios ekranında UEFI olan yerde seçme şansızınız yok sadece UEFI yazıyor normalde onun LEGACY olması gerekir ama olmadığı için değiştiremiyorum. Ve bios ekranında başka hiç bir şey yok UEFI ile alakalı. Bıos eski desem sıfır aldığım laptop bu daha 3. günündeyim. Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım. Servis 'orjinal cd ile kurun' dedi fakat o da olmadı. Yani orjinalde olsa kopyada olsa DVD den ya da USB den ne yaparsanız yapın başlamıyor.

Yok mu bir bilen ya da fikri olan

Bir yerde hata yapıyorsun büyük ihtimal ile bilen birine yaptırın.
Servise gönderdim. Şu an bakılıyormuş aradım sordum. Fakat hata yapmadığımdan eminim. Bu BIOS UEFI altında LAGACY barındırmıyor. Aynı laptopun BIOS una baktım onda ki UEFI altında LEGACY vardı. Değişince USB ya da DVD den başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…