Acer Aspire laptopa Windows 10 kurulmuyor

Kertenkele.2001

Hectopat
Daha fazla  
Bugün arkadaşıma Acer espire freedoss laptop aldık. Fakat bilgisayara ne yaparsam yapayim Windows 10 kuramadım. Sebebi ise bu laptopun USB'yi görmemesi. USB'ye Windows UEFI şeklinde kurulu bilgisayarda UEFI talep ediyor ne 3 tane USB denedim fakat hiçbirini gormedi.

BIOS'ta birkac ayar yaptim fakat oda olmadi. PC'yi actigimda hep bir siyah ekran aciliyor yazan şu fotografini da koyacağım: Press ESC'in 1 seconds to skip startup. Nsh, any other key to continue. Buraya exit yazdigimda ayni boot menüsü aciliyor USB bellegi bulamiyor. UEFI Shell de basinca tekrardan siyah ekrana atiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250122_124934.jpg
    IMG_20250122_124934.jpg
    192,1 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20250122_124958.jpg
    IMG_20250122_124958.jpg
    193,7 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20250122_125149.jpg
    IMG_20250122_125149.jpg
    210,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün arkadaşıma Acer espire freedoss laptop aldık. Fakat bilgisayara ne yaparsam yapayim Windows 10 kuramadım. Sebebi ise bu laptopun USB'yi görmemesi. USB'ye Windows UEFI şeklinde kurulu bilgisayarda UEFI talep ediyor ne 3 tane USB denedim fakat hiçbirini gormedi.

BIOS'ta birkac ayar yaptim fakat oda olmadi. PC'yi actigimda hep bir siyah ekran aciliyor yazan şu fotografini da koyacağım: Press ESC'in 1 seconds to skip startup. Nsh, any other key to continue. Buraya exit yazdigimda ayni boot menüsü aciliyor USB bellegi bulamiyor. UEFI Shell de basinca tekrardan siyah ekrana atiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Windows ISO'sunu Rufus ile GPT olarak yazdırıp denediniz mi?

Benzer ekranı bimden alınan diz üstünde yaşamıştım. Ne yaparsam yapayım çözememiştim. Ama sizde 4'ten fazla dahili depolama mevcut. Umudunuz olabilir.

Windows tabletim de böyleydi. Bazı live sistemlerde açabiliyordum Libreelec, Antix vb gibi. Doğru desteklenen sistemi gpt modunda yazdırıp doğru boot tuşuna basarsanız okuması gerek. Okuyup bir şey yapamıyorsa ds büyük ihtimal emmc'si hasarlı yani depolama alanı.

Benzer ekranı BİM'den alınan diz üstünde yaşamıştım. Ne yaparsam yapayım çözememiştim. Ama sizde 4'ten fazla dahili depolama mevcut. Umudunuz olabilir.

Windows tabletim de böyleydi. Bazı live sistemlerde açabiliyordum Libreelec, antiX vb gibi. Doğru desteklenen sistemi GPT modunda yazdırıp doğru boot tuşuna basarsanız okuması gerek. Okuyup bir şey yapamıyorsa DS büyük ihtimal EMMC'si hasarlı yani depolama alanı.

Hocam kaç kere denedim olmuyor görmüyor USB'yi YouTube'da izledim bu sorunlar karsilasanlar direk boot menüsüne basiyor direk disklerin hepsi gozukuyor bu laptopta hiçbir şey gozukmuyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı