Acer Aspire V3-571G Mac OS X kurulumu

Beroo96

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2013
Mesajlar
12
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ağ ve Web Güvenliği
Merhaba arkadaşlar öncelikle 3 gündür bu işletim sistemiyle uğraştığımı belirteyim :)

Laptop Mac os x rehberinde yapılması gereken her şeyi yaptım.. sıra boot edip yüklemeye geldi Boot ekranını geçtim ve kurulum diskini çalıştırdım..

Diskler geldi seçimimi yaptım apple logosu geldi.. ve 2 dakika sonra üzerinde bir işaret çıktı ve böyle kaldı...




  • Acer Aspire V3-571G
  • İntel Core i5-3210m 2.5 GHZ
  • 6GB DDR 3 RAM
  • NVIDIA GeForce GT 630M

DİPNOT : Ayrıca şüphelendiğim bir bölüm daha var bios arayüzüne girdiğimde advanced bölümü yoktu biraz araştırdım ve engellendiğini gördüm yani intel virtualization technology Enable duruma getiremedim.. Bios : İnsydeH20 rev. 3.7
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virtualizationun gerekli olduğunu kim düşünüyor, 3 ayrı laptoba kurdum hiçbirinde gerekli olmadı. Laptobunuzun ismi metamorfoza uğramış gibi, Asus aspire? :D Şaka bir yana makinenizde Nvidia sorun çıkarıyor olabilir, kurulum yaptığınız HD'yi formatlarken genişletilmiş günlüklü (extented journaled) olarak formatlayın... Bir de şu İatkosu terkedin artık.. Unibeast retail kurulum var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
talatimac Extented journaled olarak formatladım zaten. Bence de artık unibeast ile deneyeceğiz şansımızı.

- - - Güncellendi - - -

Her ne kadar farklı bi çözümle sistemi kurmaya çalışssam da bu problem benim kafamı sürekli kurcalıyor. Problem nerede? Neden böyle yapıyor? Recep Baltaş'ın bu konuda bize yardımcı olması gerekir :)
 
Bootparametre hatası olabilir, bir de bu İatkos en basit en kolay masaüstü konfigürasyona göre oluşturulmuş bir sistem... Her makineye %100 kurulur diye birşey yok.. Hele ki laptoplar başlı başına sorun... Niresh 10.8.2 deneseydin..
 
Asıl ilginç olanı şudur, bir marka düşünün Apple, diyorki; "Ben Macosx Mountain Lion sistem yaptım 29 Dolar, windows gibi atıyorum 200-300TL. değil... Her makineye kurulur fakat Apple Macintosh olması kaydıyla (Macbook - Macbook Pro - Mac Pro - Macmini - İmac) Bunun dışında kurmanız yasal değil diyor... Yani kesin çözümü olacak diye birşey yok %100 uyum sağlaması düşünülemez, hata bi şekilde aşılır fakat çok şey beklememek lazım.
 
Farklı cihazlarda denedim çalışıyor.. -v yaptığımızda sorun still waiting for root device olarak gözüküyor diğer sitelerde çok araştırdım çoğu kişi uğraşmamış ve niresh yüklemiş ve çoğu aynı sistemde çalışmış.. Şimdi nireshi araştırıyorum amd işlemciler için galiba :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı