Acer garanti servisi laptop hakkında yanlış bildirimde bulundu

mühendis52

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2017
Mesajlar
755
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, Acer Nitro serisi Gaming laptop kullanıyorum. 1 sene önce Hepsiburada'nın kendi satmış olduğu https://www.hepsiburada.com/acer-ni...-q6zey-002-p-HBV00000T2AAS?magaza=Hepsiburada Gaming laptopu satın aldım. Son 2-3 aydır ısınma sorunu ve sadece LoL şampiyon yükleme kısmında Alt Tab attığımda ekranda anlık pikselleşme oluyordu. Bununla ilgili konu açtığımda ekran kartı ya da işlemci sorunlu olabilir dediler ama ben ihtimal vermedim çünkü bana tuhaf gelen kısmı sadece LoL oynarken 1-2 kez olmasıydı ve Acer kullananların olduğu Facebook grubu vardı ve orada da bazı oyunlarda sorun yaşayanlar vardı. Bu nedenlerden dolayı teknik servise yolladım. Bana denilen anakarta sıvı teması ve kullanıcı tarafından takılan HDD arızalı. Değişim için 8 bin TL ücret söylediler.

Birincisi ben hiçbir şekilde laptopa su ya da herhangi bir sıvı dökmedim, ikincisi ise kullanıcı tarafından takılan hard disk diyor ama ben öyle bir şey yapmadım. Bunu müşteri hizmetlerine söylediğimde satıcı tarafından takılmıştır dedi. Hepsiburada'dan aldığımı kapalı kutu şeklinde geldiğini ve laptopun model numarasını girdiğimde Ürün Destek | Acer Türkiye Acer'in sitesinde aynı laptop çıkıyor ve 1 TB HDD 256 GB SSD var. Nasıl oluyor da kullanıcı kaynaklı anakart ve kullanıcı tarafından takılan HDD arızalı diyorlar anlamadım. Ürünü geri istedim, kargolamalarını bekliyorum. Hepsiburada'ya yazdım, servis raporunu göndereceğim ama ne olacak bilmiyorum. İlk başta yanlış laptopa baktıklarını düşünmüştüm hala da öyle hissediyorum. Anakart ve HDD arızalı diyor ama her oyunu Ultra'da oynuyorum hiçbir sorun yaşamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Koskoca forumda beni bilgilendirebilecek yok mu ya?
Anakart 5.500 HDD 800 küsur toplamda KDV dahil 8 bin TL dediler. Laptopu 7 bin liraya aldım anakart 5.500 ise diğer donanım bileşenleriyle birlikte 7 bin lirayı geçiyor. Saçma değil mi?
 
Son düzenleme:

Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır? devamını bu konuda anlatmıştım. Laptop bana ulaştı 16 GB RAM'i müşteri memnuniyeti için taktık dediler ama hard diskim arızalı benim mi yoksa başkasının diskini mi taktılar onu bilmiyorum. Ayrıca THH'ye başvuralı 1 ay oldu ve 1 aydır savunması istendi aşamasındayım, sürecin hızla ilerlemesini bekliyorum. Günler geçtikçe Şikayetvar'a yeni vakalar düşüyor bakalım ne olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı