Acer Helios Neo 16 vs MSI Katana 17

Bütçe
70000
Soğutması kasa kalitesi falan nasıl? Benim için illahi RTX 50 serisi olmak zorunda değil. Benzer fiyata farklı markadan 40 serisi bir bilgisayar da olur. Kaliteli olsun yeter çünkü en az 5 yıl kullanacağım büyük ihtimal. Başka markadan 70k civarı önerebileceğin pc var mı? Bir de sence RTX 4060 1440p için yeterli olur mu?

Kasa olarak oturakli ve iyi seviyede bir kasasi var. Sogutma olarakta iyi, tam yükte oldukca sesli denebilir sadece.

Soğutması kasa kalitesi falan nasıl? Benim için illahi RTX 50 serisi olmak zorunda değil. Benzer fiyata farklı markadan 40 serisi bir bilgisayar da olur. Kaliteli olsun yeter çünkü en az 5 yıl kullanacağım büyük ihtimal. Başka markadan 70k civarı önerebileceğin PC var mı? Bir de sence RTX 4060 1440p için yeterli olur mu?

Mobil 4060 ve 2K çok iyi bakmıyorum hocam ben 8 GB basli başına bir sebep 2K ekranda 1080p acmakta normal 1080p ekrana göre daha kötü gözüküyor bana kalırsa 5070 Ti 12 GBtan sonra 2K mantıklı.

Mobil 4060 ve 2K çok iyi bakmıyorum hocam ben 8 GB basli başına bir sebep 2K ekranda 1080p acmakta normal 1080p ekrana göre daha kötü gözüküyor bana kalırsa 5070 Ti 12 GBtan sonra 2K mantıklı.
Ne önerirsiniz o zaman hocam FHD olarak😅

Eğer dediğiniz gibi 2k ekranda 1080p açınca daha kötü oluyorsa grafikleri biraz kısarsam vram kullanımı düşer mi? Çok kötü değilse AAA oyunları 1080p'de kalan orta seviye oyunları 2k oynarım

Son düzenleme:
Ne önerirsiniz o zaman hocam FHD olarak😅

Eğer dediğiniz gibi 2K ekranda 1080p açınca daha kötü oluyorsa grafikleri biraz kısarsam VRAM kullanımı düşer mi? Çok kötü değilse AAA oyunları 1080P'de kalan orta seviye oyunları 2K oynarım.

Ben model öneremem ama 4060 kesinlikle 2K kartı değil hele ki masaüstü değil bunlar performansı daha az.
Grafikleri kısarsan VRAM kullanımı düşer tabii ki ama asıl sorun 2K ekranda 1080p kötü gözüküyor onu bir araştırın deneyim etmedim internetteki yorumlar genel kanı öyle.
4060 4070 5070 falan 2K için o VRAM ile ölü oluyor internette testler var izleyebilirsiniz araştırın.
2K ekranda doğal çözünürlük olmadığı için 1080p bulanık oluyor birebir piksel karşılığı değil.

Ben model öneremem ama 4060 kesinlikle 2K kartı değil hele ki masaüstü değil bunlar performansı daha az.
Grafikleri kısarsan VRAM kullanımı düşer tabii ki ama asıl sorun 2K ekranda 1080p kötü gözüküyor onu bir araştırın deneyim etmedim internetteki yorumlar genel kanı öyle.
4060 4070 5070 falan 2K için o VRAM ile ölü oluyor internette testler var izleyebilirsiniz araştırın.
2K ekranda doğal çözünürlük olmadığı için 1080p bulanık oluyor birebir piksel karşılığı değil.
Aynı özellikte FHD laptop almak daha mı iyi olur diyorsunuz hocam? RTX 4070'li düzgün laptop bulamadım daha üstüne de bütçem yetmez zaten. Ya FHD 4060 alacağım ya da bu laptopu çünkü dediğim gibi 4070 laptop yok

Bu arada sadece rami farklı olarak aynısı varmış amazonda 55 bin liraya ram de yükseltilebilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Aynı özellikte FHD laptop almak daha mı iyi olur diyorsunuz hocam? RTX 4070'li düzgün laptop bulamadım daha üstüne de bütçem yetmez zaten. Ya FHD 4060 alacağım ya da bu laptopu çünkü dediğim gibi 4070 laptop yok.

Bu arada sadece RAM'i farklı olarak aynısı varmış Amazon'da 55 bin liraya RAM de yükseltilebilir diye düşünüyorum.

Karar sizin ben sadece 2K için zorlamayın diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı