Acer Nitro 16 AN16-4 işlemcinin oyunda 90 derece olması normal mi?

meyeristhier

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR5 1 x 16GB
Ekran kartı
RTX 4060 8GB
İşlemci
Ryzen 7 7840HS
Öncelikle selam. Laptopum yeni elime ulaştı ve daha önce masaüstü odaklı bir oyuncu olduğum için laptop sıcaklıklarına dair pek bilgim yok. Yani elbette daha sıcak çalışacağını biliyorum, ama boştayken bu sıcaklık normal mi, pek bir fikrim yok. İnternette biraz bakındığımda 80-90 derecenin korkunç olduğunu söylediler. Önce Laptop'umun teknik özelliklerini yazayım.

Model numarası: AN16-41
Parça numarası: Nh. Qlley. 001.

BIOS'u güncelledim, bütün sürücüleri (GPU-CPU sürücüleri de dahil olmak üzere) yükledim. Oyunları daha indirirken 70 civarında takılıyordu. Ama dikaktinizi çekeyim, fiş takılıydı. Fişi bir çıkarayım dedim, anında 50 dereceye düştü ve o civarda sabit kaldı. Şöyle düşündüm, fiş takılıyken oyun moduna mı alıyor da yüksek performans aktifleşiyor?

Şu ana kadar sadece GTA 5 indirebildim. GTA 5 (bütün seçenekler ultrada, MSAA ve post FX hariç) oynarken performans seçeneği açıkta ekran kartım 59 derece oldu. Bundan yana hiç problem yok. İşlemcim ise 70-94 arası geziniyor. 90 civarında çok uzun durmuyor, geri düşüyor hemen ama zarar görsün istemiyorum arkadaşlar. Zaten yeni almışım. Turbo'da kullan derseniz de yurda döneceğim, arkadaşlarımı rahatsız etmek istemem.

FurMark GPU sonucu:

1699175315810.png

FurMark CPU Burner'da 80 civarlarında geziyordu.

Sorum şu. Endişelenmem gereken, garantiye yollamam gereken bir durum var mı? Kısa sürede yurduma dönmem gerekiyor ve bol bol ödevim var. Hızlı yanıtlar işimi kolaylaştıracaktır. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1699175440994.png
    1699175440994.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba mesajın üstünden bayağı bir vakit geçmiş fakat bir sorum olacaktı, ürünün garanti süresi falan dolunca mesela 2 sene sonra falan hocam sıvı metal macunu değişimi yapılırsa bu sıcaklıklar düzelir mi? Ben bir mesajda görmüştüm düzeldi diyorlardı ne kadar doğru bilemem tabii ki. Ben de sizin cihazın aynısından kullanıyorum şu anda yerden hem yerden yükseltmek için hem de hava akışı olması için soğutucu stant almayı planlıyorum.

Merhaba,

Sıvı metalin bir ömrü yok. 2-3 ay kullandıktan sonra eğer cihazında sıcaklık sorunu yoksa ileriki zamanlarda da olması çok düşük ihtimal. Mevcutta sorun yaşayan arkadaşların %99'u fabrikasyon macun kaynaklı. Serviste veya kendi macun değiştirelerin hepsinde sorun düzeldi. Tavsiyem şu yönede. Garanti birimine 1-2 ay kala cihazı servise yollayın GPU ve CPU macunlarını ücretsiz değişsinler sonrası Allah kerim :)

Stant muhakkak kullan cihazda. Düz durması ile stantta durması arasındamin 3-4 derece fark oluyor çünkü. Son olarak tg de “nitrocularchat” e bekleriz seni de.

Merhaba,

Sıvı metalin bir ömrü yok. 2-3 ay kullandıktan sonra eğer cihazında sıcaklık sorunu yoksa ileriki zamanlarda da olması çok düşük ihtimal. Mevcutta sorun yaşayan arkadaşların %99'u fabrikasyon macun kaynaklı. Serviste veya kendi macun değiştirelerin hepsinde sorun düzeldi. Tavsiyem şu yönede. Garanti birimine 1-2 ay kala cihazı servise yollayın GPU ve CPU macunlarını ücretsiz değişsinler sonrası Allah kerim :)

Stant muhakkak kullan cihazda. Düz durması ile stantta durması arasındamin 3-4 derece fark oluyor çünkü. Son olarak tg de “nitrocularchat” e bekleriz seni de.

Öncelikle dönüşünüz için teşekkür ederim. Evet aslında fabrikasyon macun demek istemiştim siz anladınız hemen. Sizin dediğiniz gibi yapacağım servise yollarım. Teşekkür ederim çünkü ben de dengeli modda kullanıyorum fan hızını manuel ayarlıyorum arkadaşın dediği gibi benim cihazım da 92 derecede sabitliyor sıcaklığı. Tg olayını pek bilmiyorum buralarda yeniyim de. Benim sorunum da fabrikasyon macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle dönüşünüz için teşekkür ederim. Evet aslında fabrikasyon macun demek istemiştim siz anladınız hemen. Sizin dediğiniz gibi yapacağım servise yollarım. Teşekkür ederim çünkü ben de dengeli modda kullanıyorum fan hızını manuel ayarlıyorum arkadaşın dediği gibi benim cihazım da 92 derecede sabitliyor sıcaklığı. Tg olayını pek bilmiyorum buralarda yeniyim de. Benim sorunum da fabrikasyon macun kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Yanlış kullanımdan dolayı da sıcaklık artıyor olabilir. Sorun var mı yok mu r23 de test yapmak gerekli. Tg=telegram

Yanlış kullanımdan dolayı da sıcaklık artıyor olabilir. Sorun var mı yok mu r23 de test yapmak gerekli. Tg=telegram
Anladım şimdi birazdan testi yapacağım teşekkürler gruba da katılacağım.

Testi yaptım sıcaklık değeri ortalama 88 derece.

7640HS ve 4050 modelini kullanıyorum. PUBG Rust gibi çogu oyunda 90 derecelerde takılıyor ikiside. İlk aldıgımdan beri böyle. Ama uzun süreler oynamama ragmen herhangi bir FPS drop vs. yemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı