Acer Nitro 16 AN16-4 işlemcinin oyunda 90 derece olması normal mi?

meyeristhier

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR5 1 x 16GB
Ekran kartı
RTX 4060 8GB
İşlemci
Ryzen 7 7840HS
Öncelikle selam. Laptopum yeni elime ulaştı ve daha önce masaüstü odaklı bir oyuncu olduğum için laptop sıcaklıklarına dair pek bilgim yok. Yani elbette daha sıcak çalışacağını biliyorum, ama boştayken bu sıcaklık normal mi, pek bir fikrim yok. İnternette biraz bakındığımda 80-90 derecenin korkunç olduğunu söylediler. Önce Laptop'umun teknik özelliklerini yazayım.

Model numarası: AN16-41
Parça numarası: Nh. Qlley. 001.

BIOS'u güncelledim, bütün sürücüleri (GPU-CPU sürücüleri de dahil olmak üzere) yükledim. Oyunları daha indirirken 70 civarında takılıyordu. Ama dikaktinizi çekeyim, fiş takılıydı. Fişi bir çıkarayım dedim, anında 50 dereceye düştü ve o civarda sabit kaldı. Şöyle düşündüm, fiş takılıyken oyun moduna mı alıyor da yüksek performans aktifleşiyor?

Şu ana kadar sadece GTA 5 indirebildim. GTA 5 (bütün seçenekler ultrada, MSAA ve post FX hariç) oynarken performans seçeneği açıkta ekran kartım 59 derece oldu. Bundan yana hiç problem yok. İşlemcim ise 70-94 arası geziniyor. 90 civarında çok uzun durmuyor, geri düşüyor hemen ama zarar görsün istemiyorum arkadaşlar. Zaten yeni almışım. Turbo'da kullan derseniz de yurda döneceğim, arkadaşlarımı rahatsız etmek istemem.

FurMark GPU sonucu:

FurMark CPU Burner'da 80 civarlarında geziyordu.

Sorum şu. Endişelenmem gereken, garantiye yollamam gereken bir durum var mı? Kısa sürede yurduma dönmem gerekiyor ve bol bol ödevim var. Hızlı yanıtlar işimi kolaylaştıracaktır. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1699175440994.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:
7640HS ve 4050 modelini kullanıyorum. PUBG Rust gibi çogu oyunda 90 derecelerde takılıyor ikisi de. İlk aldıgımdan beri böyle. Ama uzun süreler oynamama ragmen herhangi bir FPS düşmesi vs. yemiyorum.

90 dereceleri normal kabul edebiliriz. Cihazın altında soğutucu var mı mesela? Ve sense programı performansta mı? Oyun bazlı mesela bazen Turbo'ya almak gerekiyor cihazı ki fanlar daha hızlı dönsün soğutma efektif olsun. Çoğu kullanıcı fan sesi olmasın diye Dengeli veya performansa alıp giriyor oyuna 4500 RPM de döndüğü içinde fanlar soğutma sağlıklı olmuyor.

Altında herhangi bir şey yok bilgisayarın direkt masanın üzerinde. Her zaman dengelide kullanıyorum. Performansa aldıgım zaman sıcaklıkta azalma degil artma oluyor 95 lere kadar çıkıyor. İşim olmadıgı zaman sessiz moda alıyorum NVIDIA Whisper mod açıldıgı zaman sıcaklıklar epey bir düşüyor.

Ne testi yaptın? Kaç watt çekti CPU? En yüksek gördüğü derece nedir ortalama değil de.

CPU test sırasında ortalama 60 watt çekti dengeli modda 92 derece ama altında sadece kitap var daha henüz stant almadım ayrıca siz bilgili birisiniz sizce sadece yükseltici stant mı almalıyım? Yoksa fanlı bir model mi tercih etmeliyim? Ayrıca @Acrux1 dostumun dediği gibi Turbo'ya alınca azalma değil artma oluyor dengelide kullanıyorum.

Açıkçası ben önermiyorum fanlı bir model kullanmanızı hava akışını daha beter hale getirebilir. Stant olması yeterli. Bu arada garantisi bitmeden önce cihazınızı ücretsiz bir şekilde macun yenilemesi yaptırabilirsiniz serviste.

Testi yaparken fanları maksimuma alıp modu Turbo'ya alman lazım ki limitsiz bir test yapılsın.

Fanlı tercih etmiyorum bende ortamda ki tozu içeriye veriyor. Stant alman daha mantıklı olacaktır.

Testi yaparken fanları maksimuma alıp modu Turbo'ya alman lazım ki limitsiz bir test yapılsın.

Fanlı tercih etmiyorum bende ortamda ki tozu içeriye veriyor. Stant alman daha mantıklı olacaktır.

Testte Turbo modda ve fanlar maksimumdayken 99-100 derece ve CPU 75 W çekiyor fazla bu durumda fazla ısındığı için o yüzden Turbo modda oynamıyorum oyunları.

Stant alsam ortalama sıcaklıklar düşer mi sizce?

Stant olarak hangisini kullanıyorsunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Testi yaparken cihazın arkasını kaldırdıysan ve 75W da 99-100 alıyorsan macununda kesinlikle sorun vardır değişime göndermen gerek. Eğer düz zeminde yaptıysan arkayı kaldırarak tekrarla testi min 7-10 derece oynuyor çünkü değerler.

Değişen bir şey yok hocam sıcaklıklarda. Servise mart gibi verebilirim umarım mağdur duruma düşmem siz hiç Acer servisine başvurmak zorunda kaldınız mı?

Değişen bir şey yok hocam sıcaklıklarda. Servise mart gibi verebilirim umarım mağdur duruma düşmem siz hiç Acer servisine başvurmak zorunda kaldınız mı?

Servis memnuniyeti bayağı düşük maalesef. İlgisiz ve bilgisiz kişiler var ama macun değiştireceğin için sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…