Acer Nitro 5 4060 satılmalı mı?

GungorMemis

Kilopat
Yer
Türkiye
Elimdeki laptopu 2023 kasım ayında 31.000 liraya almıştım. Şu an 30.000 lira civarına satılmalı mı? 5000 serisi laptoplar geleceği için belki ilerleyen aylarda ona yükseltirim. Nitro 5'in fanı çok sesli olduğu için satmak aklımı çeliyor.
1736970648724.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'ye gelmesine daha var 5000 serisi laptopların, RTX5060 mobil gibiler yani. RTX5070 mobil hadi diyelim erken gelse tahminim sizin sattığınızın 2 katından fazla para olacak. Acele etmeyin satmaya.

Aynı laptoptan var, güzel bir bilgisayarın var bence elden çıkartma. Fan sadece performans modunda tam güçte ve yüksek sesli çalışıyor, bu moda almanın hiç bir mantığı bulunmuyor, fps olarak herhangi bir değişim olmuyor çok düşük fark ettirebilir bunu da hissetmezsin. Oyunlara girdiğimde varsayılan modu açıyorum fanlar 4000 rpm aralığında çalışıyor, bu da gayet düşük ses çıkartıyor, oyun harici sessiz mod.

Verdiğiniz tüm kararlar kumar olacak. 3060 ile 4060 arasında çok ciddi bir fark yokken 3050 ile 4050 arasında ciddi bir fark var. 3080 ile 4080 arasında da ciddi bir güç farkı var. Yani 4060ı bırakıp 5060'a geçtiğinizde daha çok para verip benzer performans alabilirsiniz. Diz üstünüzden memnun değilseniz düşünülebilir. Farklı bir kasaya sahip, ses konusunda biraz daha başarılı markalara 5000 serisinde geçiş yapabilirsiniz. 5000 serisi gelince 4000 serisi laptoplarda hafif fiyat düşüşleri olabiliyor. Eğer her şey ortaya çıkınca ciddi güç farkı yoksa 5000 serisi yerine o dönem 4000 serisi 2. el güzel bir laptopta alabilirsiniz.

Hocam aynı cihaz bende var sadece işlemci i7 12650H ben standart ayarlarda kullanıyorum cihazdan gayet memnunum özellik açısından kasa vs açısından klavye olsun gayet mükemmel bir bilgisayar bence oyunlarda bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım 1 yıldır bende makine hiçbir arıza çıkartmadı çok şükür hiç temizlik yaptırmadımda servise vermek istemiyorum servis özenerek yapmıyor cihazı çok aktif kullanmadıgım için içi temiz hala bence satılacak bir makine değil hala iş görür yüksek donanımlı bir makine.

Aynı laptoptan var, güzel bir bilgisayarın var bence elden çıkartma. Fan sadece performans modunda tam güçte ve yüksek sesli çalışıyor, bu moda almanın hiçbir mantığı bulunmuyor, FPS olarak herhangi bir değişim olmuyor çok düşük fark ettirebilir bunu da hissetmezsin. Oyunlara girdiğimde varsayılan modu açıyorum fanlar 4000 RPM aralığında çalışıyor, bu da gayet düşük ses çıkartıyor, oyun harici sessiz mod.

Hocam bende 3050 95W Nitro 5 var bence performans modunda çok fark ediyor oyun oynarken hep performans moduna alıyorum.

Ekran kartı kaç watt?
140w.

Bu Nitrolardaki Varsayılan-Performans farkı cidden gereksiz, maksimum 8 fps fark gördüm ben o farkta 140 fps aldığım zamandı 40 fpsten 48-50 ye çıkarmadı yani. Değcek bir şey değil insanlar bunu aşırı abartıyor sonra fan sesim fazla sıcaklığım fazla diye yanıyor.

Geri
Yukarı