Çözüldü Acer Nitro 5 4800 MHz RAM'in yanına 5600 MHz takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fruko Gazoz

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Bayburt
Bugün bu cihaz elime ulaştı, satıcı 5600 MHz olduğunu söylemişti. Ben de 5600 MHz lê birlikte sipariş verdim ancak cihaz 4800 MHz RAM bulunduruyormuş. İşlemciyi araştırdığımda maksimum 5200 MHz destekliyor.
Ben aldığım 5600 MHz RAM'i taksam Dual channel çalışır mı? Uyumlu olur mu?
Yoksa iade edip 4800 MHz mı alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konuda bir tane doğru bilgi yok. Öncelikle işlemciniz DDR5 onlarak maksimum 4800MHz destekli. LPDDR5 ayrı taraf, siz LPDDR5 takmayacaksınız. Satıcılar bir şeyi doğru bilse şaşırırdım. Ayrıca XMP falan da yok sisteminizde. 4800MHz RAM yanına 5600MHz takarsanız yüksek MHz, düşük olana göre kendini ayarlar. Önerim aynı DRAM ve aynı hız ama iade ile uğraşamam derseniz 5600MHz olanı takabilirsiniz. Dual mantığı DDR5 ile biraz daha değişti ama hala var.
Teşekkürler, 5600MHz RAM'i takınca 4800 takıp da alacağım performansı alabilir miyim yani? Arada bir fark olmaz ise iade etmeyeceğim. 5600 MHz kendini 4800'e ayarlayınca Dual olarak mı çalışacak?

4800MHz performansı tek değer zaten. Dual olur. Ama stabilite ve %1 FPS değerlerini ön görmek zor. Bunlar çok detaylı ve teknik konu. Açıklamaya başlarsam kafanız daha çok karışır. İyi %1 değerleri almak için önerim aynı DRAM'e sahip ve aynı hızda RAM'ler. Çalışmasında sıkıntı olmaz şu an sahip olduğunuz düzenin, amaç daha iyileri için.

Samsung almıştım ama alacaksanız Micron 4800 MHz alın. Cihazın içindeki RAM bu.
Biliyorum hocam bende 16 GB versiyonu vardı Micron marka, Cruical 16 GB alarak ekleme yaptım ama sonrasında takılmalar başladı o yüzden sormuştum.
4800MHz performansı tek değer zaten. Dual olur. Ama stabilite ve %1 FPS değerlerini ön görmek zor. Bunlar çok detaylı ve teknik konu. Açıklamaya başlarsam kafanız daha çok karışır. İyi %1 değerleri almak için önerim aynı DRAM'e sahip ve aynı hızda RAM'ler. Çalışmasında sıkıntı olmaz şu an sahip olduğunuz düzenin, amaç daha iyileri için.
Hocam siz bilgilisiniz sanırım bu konuda MHz, CL ve voltaj değerleri aynı olmasına rağmen RAM ekledikten sonra laptopta donmalar yaşamaya başladım ve güç tuşuna basmadan kapatamıyorum. BSOD vermiyor sadece donuyor geride ne minidump ne de LiveKernel dosyası bırakıyor. Yeni aldığım RAM'i tek ve çift kanal olacak şekilde MemTest86 ile test ettim ikisinide de hata vermeden tamamladı. Slotlarını değiştirdim olmadı. dGPU, iGPU ayrı ayrı devre dışı bıraktım yinede düzelmedi. Donmadan önce Olay Görüntüleyicisinde Hyper-V-Hypervisor hatası olduğu için Çekirdek İzolasyonunu ve BIOS üzerinden Intel VTD/VTX kapattım yine olmadı. Bu hata 24H2 öncesinde oluyor muydu emin değilim o yüzden şuan 23H2 kurdum ve test edeceğim. Bununla ilgili konuda açtım ama çok bir yanıt alamadım, oraya bakabilirseniz sevinirim

Biliyorum hocam bende 16 GB versiyonu vardı Micron marka, Crucial 16 GB alarak ekleme yaptım ama sonrasında takılmalar başladı o yüzden sormuştum.

Hocam siz bilgilisiniz sanırım bu konuda MHz, CL ve voltaj değerleri aynı olmasına rağmen RAM ekledikten sonra laptopta donmalar yaşamaya başladım ve güç tuşuna basmadan kapatamıyorum. BSoD vermiyor sadece donuyor geride ne minidump ne de LiveKernel dosyası bırakıyor. Yeni aldığım RAM'i tek ve çift kanal olacak şekilde Memtest86 ile test ettim ikisini de de hata vermeden tamamladı. Slotlarını değiştirdim olmadı. dGPU, iGPU ayrı ayrı devre dışı bıraktım yine de düzelmedi. Donmadan önce Olay Görüntüleyicisinde Hyper-V-Hypervisor hatası olduğu için Çekirdek İzolasyonunu ve BIOS üzerinden Intel VTD/VTX kapattım yine olmadı. Bu hata 24H2 öncesinde oluyor muydu emin değilim o yüzden şu an 23H2 kurdum ve test edeceğim. Bununla ilgili konuda açtım ama çok bir yanıt alamadım, oraya bakabilirseniz sevinirim.

Ayrı konu açın, bu konu size ait değil. Etiket atarsanız açarken görebilirim açtığınızı.

Teşekkürler hocam, iade ettim ürünü. Şunu alacağım uygundur değil mi?

Teşekkürler hocam, iade ettim ürünü. Şunu alacağım uygundur değil mi?
CPU-Z indirip Memory ve SPD bölümlerinden ekran görüntüsü atar mısınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı