Acer Nitro 5 AN-515-45 şarj sırasında şarj azalıyor ve adaptör ısınıyor

• Konuyu başlatan Bedy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 781

Bedy

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba! Artık daha sık aldığım bir sorunu size aktarmak istiyorum. Bilgisayarım daha yeni olmasına rağmen ilk aldığım zamanlarda da bu sorunu karşıma çıkarmıştı. Problem şu ağır işlem yaptığımda veyahut güçlü sistem gerektiren oyunlar oynadığımda (bu oyunları Low veya Ultra ayarlarda oynamak ile alakası yok denedim çünkü) adaptör bağlıyken ve şarj değerim %100 iken şarjım azalmaya başlıyor. RDR2 oynarken misal %7 değerlerine kadar düştü daha sonra korktum ve kapattım oyunu. Şöyle ki bu durum yaşanırken adaptörüm aşırı derecede ısınıyor tahammül edilebilir bir seviyede değil. Elimle tutunca iki saniye içerisinde elim yanıyor dayanılmaz bir sıcaklık. Acaba bununla mı alakalıdır bilmiyorum ama şu sıra mavi ekranda alıyorum sık sık ürüne korsan hiçbir şey yüklemedim, oyun ve iş dışında kullanmadım da nedeni nedir hiç bilmiyorum. Daha önceden bir kere batarya sorunundan dolayı servise gönderdim ürün daha 1 haftalık iken, ürün geri geldiğinde üründe çizikler mevcut gibi bir uyarı ve 3 gün oyun testi yapılmış hata bulunamamış deniliyor. Sonra dedim acaba prizle ev hattı ile mi alakalı bir durum ama evimde farklı bilgisayarlarda çalışıyor böyle bir durum olmuyor elektriği düzgün veren yerlerde de bulundum aynı sorunu aldım. Bir kez daha servise mi göndereyim yoksa tüketici haklarına mı başvurayım bilemedim çünkü bilgisayar benim için aşırı elzem bir cihaz.

Dosya Ekleri

• SharedScreenshot3.jpg
    21,7 KB · Görüntüleme: 47
Bazı sistemler hem adaptörden hem bataryadan güç çekiyor. MSI'da böyle bir şey vardı hatırlıyorum. Benzer bir şey olabilir. Mantıklı değil çünkü başınıza gelen şey öbür türlü.

O sistemleri biliyorum yani ama yanlışım varsa düzeltin %80 seviyesine kadar çekim sağlıyor diye biliyorum. Benim bilgisayarıma bakınca da %7 seviyeleri gözükmüyor denemeye korkuyorum tamamen bitmesini beklersem. Peki tüketici heyetine başvuru yapsam kimi göstereceğim sorumlu olarak kimi şikayet edeceğim bilginiz var mı? Smsınfocomm mu yoksa websinial mı? (Trendyol satıcısı) ürünü gerçekten seviyorum fakat böyle sorunlar görünce insan ister istemez soğuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…