Acer Nitro 5 AN-515-46 R22Y HDMI - DisplayPort dönüştürülebilir mi?

SchmeireZZ

Kilopat
Yer
Kırşehir/Merkez
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim model dizüstü bilgisayarı aldım. Lenovo G27-30 model 1080p 165Hz monitörümle kullanıyorum. Monitörüm HDR ve FreeSync Premium destekliyor. Bilgisayarımdaki HDMI çıkışı ile HDR ve FreeSync kullanamıyorum. Technopat videosunda DP kullanarak FreeSync destekli monitörde G-Sync kullanabileceğimizi anlatıyorlardı. HDMI'den DP'ye dönüştürücü alarak RTX 3050 üzerinden G-Sync kullanabilir miyim? Kullanabilirsem dönüştürücü önerisi verir misiniz? Teşekkürler.

Başlıkta belirttiğim model dizüstü bilgisayarı aldım. Lenovo G27-30 model 1080p 165Hz monitörümle kullanıyorum. Monitörüm HDR ve FreeSync Premium destekliyor. Bilgisayarımdaki HDMI çıkışı ile HDR ve FreeSync kullanamıyorum. Technopat videosunda DP kullanarak FreeSync destekli monitörde G-Sync kullanabileceğimizi anlatıyorlardı. HDMI'den DP'ye dönüştürücü alarak RTX 3050 üzerinden G-Sync kullanabilir miyim? Kullanabilirsem dönüştürücü önerisi verir misiniz? Teşekkürler.
Takibe aldım. Benim Laptopum MUX çakmasına izin vermediğinden HDMI APU ya bağlanıyor ve FreeSync alabiliyorum fakat monitörüm 1.4 olduğundan dolayı 144HZ FreeSync kullanıyorum 165HZ değil.

Hocam MUX çakması derken anlamadım. Bendeki çıkışlar 2.0 kablom mu uyumlu değil acaba?
Dostum MUX bilmiyorsan bir kısa makale okuyabilirsin. MUX eğer cihazında yok ise HDMI veya DP takıp APU yu devre dışı bırakarak 2x FPS alıyorsun. Olayı bu, fakat bende HDMI APU ya bağlı FreeSync vermek için yapmış ACER markası. Güzel düşünce aslında fakat monitörüm HDMI 1.4 Olduğundan 144 Alıyorum. Eğer senin monitörün ve cihazının HDMI çıkışı 1.4 den büyük ise 240HZ ye kadar alabilmen gerekiyor diye biliyorum.

Ayrıca laptopunda MiniDisplayport çıkışı var ise hem HDR hem G-Sync vs. Alırsın üste 360HZ bile takarsın.
1695741295063.png

Dostum MUX bilmiyorsan bir kısa makale okuyabilirsin. MUX eğer cihazında yok ise HDMI veya DP takıp APU'yu devre dışı bırakarak 2X FPS alıyorsun. Olayı bu, fakat bende HDMI APU'ya bağlı FreeSync vermek için yapmış Acer markası. Güzel düşünce aslında fakat monitörüm HDMI 1.4 olduğundan 144 alıyorum. Eğer senin monitörün ve cihazının HDMI çıkışı 1.4'ten büyük ise 240Hz'ye kadar alabilmen gerekiyor diye biliyorum.

Ayrıca laptopunda minidisplayport çıkışı var ise hem HDR hem G-Sync vs. alırsın üste 360Hz bile takarsın.
Eki Görüntüle 1957739

Hocam MUX'un ne olduğunu biliyorum. Önceki laptopumda vardı. Sadece çakması deyince anlayamadım. Laptopun HDMI çıkışının versiyon kaç olduğunu bulamadım ama şu an 165Hz'yi sorunsuz aktarıyor. 165i aktarabiliyorsa listeye göre 2.0 olması gerekiyor. Mini DP maalesef yok sadece HDMI çıkışı mevcut.

Dosya Ekleri

• IMG_7545.png
    IMG_7545.png
    231,5 KB · Görüntüleme: 27

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı