Acer Nitro 5 AN-515 sesli çalışıyor

ChikiTiger

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 4600H - GTX 1650 - 16GB 3200 MHz - Acer Nitro 5
Acer Nitro 5 AN-515 model Gaming laptop kullanıyorum. İçinde R5 4600H ve GTX 1650 var. Laptopun soğutması gayet güzel oyun sırasında GPU 65-70 derece arasında işlemci ise 77-85 arasında. Benim merak ettiğim bu sıcaklık değerleri için iki fanda 4000 RPM de çalışıyor. Kulaklık takmadan oyun oynarsam beni rahatsız ediyor sesi. Bu değerler için bu RPM de sesli çalışmaları normal mi sizce?

(Bir de exrta bir soru sormak istiyorum. Eğer altına güzel bir soğutucu alsam ses konusunda bana yardımcı olur mu?)

Ne kadar hız o kadar ses. Sesli olması gayet normal yani.

Soğutucu alırsan fan sesi biraz azalır, ısı değerlerin birkaç derece düşer ama soğutucunun yapacağı sesi de hesaba katman lazım.

Fan hız değerlerinin normal olduğunu düşünüyorum. Soğutcu almanın ciddi bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama yerden yükselticeği için ve daha rahat hava almasını sağlayacağı için bir farklılık yaratabilir.

Acer Nitro 5 AN-515 model Gaming laptop kullanıyorum. İçinde R5 4600H ve GTX 1650 var. Laptopun soğutması gayet güzel oyun sırasında GPU 65-70 derece arasında işlemci ise 77-85 arasında. Benim merak ettiğim bu sıcaklık değerleri için iki fanda 4000 RPM de çalışıyor. Kulaklık takmadan oyun oynarsam beni rahatsız ediyor sesi. Bu değerler için bu RPM de sesli çalışmaları normal mi sizce?

(Bir de exrta bir soru sormak istiyorum. Eğer altına güzel bir soğutucu alsam ses konusunda bana yardımcı olur mu?)

Hocam arkadaşımda da var Acer Nitro 5 1660'lı onunki oda sesinin fazla çıkmasından rahatsız hatta sırf ısınma sorunu için servise yolladığında PC'sini fanını da kontrol ettirmiş acaba bir bozukluk var mı diye ancak bir sorun yokmuş fanların sesi çok çıkıyor olabilir ama soğutma performansı da bildiğim kadarıyla bayağı bir iyi bir de Nitro'lar da sanırım fanı ayarlayabileceğiniz bir sekme var oyun oynamıyorken yani sistem boşta çalışırken hani video izlerken ya da Technopat'da gezerken fanı en düşük seviyeye getirin ses mutlaka azalır.

Sıcaklıklar gayet normal. Ses sorununa gelince uçak kalkıyor gibi ses çıkarmadan çalışan gaming laptop yok zaten, mecbur katlanacaksınız. Ek soğutucu alarak rpmyi 3000 e kadar düşürebilirsiniz fakat soğutucunun fanları da ses yapacak, bu yüzden gereği yok diye düşünüyorum ama alıp deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı