Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-43 MHz tutarsızlığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GGambit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3550H işlemci 8 GB Ram Nvidia GTX 1650 ekran kartı 512 GB SSD
Meslek
Coğrafya Öğretmeni
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün bilgisayarımı temizledim ve bir şey fark ettim. RAM'in üzerinde 2666 v yazıyordu bu 2666MHz olduğu anlamına gelmiyor mu? Eğer öyle ise Görev Yöneticisi'nden baktığımda neden 2400 gözüküyor? Anlamadığım kısım bu. RAM'im 2666 MHz ama anakartım 2400MHz'e kadar mı destekliyor acaba? Boş bir RAM slotum var ve yakın zamanda yeni bir 8 GB RAM daha takmayı düşünüyordum. Eğer anakart 2400 MHz'e kadar destekliyorsa boşuna 2666 almayayım direk 2400 alayım diye düşünüyorum. Beni aydınlatabilir misiniz acaba? Bilgisayarım Acer Nitro 5 AN515-43 laptop.

rammm.jpeg

122.png

Çözüm
Sistem bilgilerini tam yazar mısınız? Frekans işlemci desteği yüzünden olabilir, kullanılabilir miktar ise AMD iGPU (APU) yüzünden. VRAM olarak kullanır iGPU RAM'i. 2666MHz RAM daha ucuz ise direkt 2400 MHz alamaya gerek olmaz. Benzer RAM almanız sağlıklı kullanım için önemli. CPU-Z indirip Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini rica edeceğim ekstra olarak.

İşlemciniz R5 3550H galiba, farklı değilse eğer bu işlemci maksimum 2400MHz destekliyor. Bu yüzden 2400MHz çalışıyor RAM.

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün bilgisayarımı temizledim ve bir şey fark ettim. RAM'in üzerinde 2666 v yazıyordu bu 2666MHz olduğu anlamına gelmiyor mu? Eğer öyle ise Görev Yöneticisi'nden baktığımda neden 2400 gözüküyor? Anlamadığım kısım bu. RAM'im 2666 MHz ama anakartım 2400MHz'e kadar mı destekliyor acaba? Boş bir RAM slotum var ve yakın zamanda yeni bir 8 GB RAM daha takmayı düşünüyordum. Eğer anakart 2400 MHz'e kadar destekliyorsa boşuna 2666 almayayım direk 2400 alayım diye düşünüyorum. Beni aydınlatabilir misiniz acaba? Bilgisayarım Acer Nitro 5 AN515-43 laptop.

Eki Görüntüle 1879705

Eki Görüntüle 1879706

RAM üstünde 8 GB yazıyor?

Zaten 2666MHz ile 2400 MHz arasında öyle büyük bir fiyat farkı yok.

Sistem bilgilerini tam yazar mısınız? Frekans işlemci desteği yüzünden olabilir, kullanılabilir miktar ise AMD iGPU (APU) yüzünden. VRAM olarak kullanır iGPU RAM'i. 2666MHz RAM daha ucuz ise direkt 2400 MHz alamaya gerek olmaz. Benzer RAM almanız sağlıklı kullanım için önemli. CPU-Z indirip Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntülerini rica edeceğim ekstra olarak.

İşlemciniz R5 3550H galiba, farklı değilse eğer bu işlemci maksimum 2400MHz destekliyor. Bu yüzden 2400MHz çalışıyor RAM.

Çözüm

Evet hocam. İşlemcim AMD Ryzen 5 3550H Vega 8 APU işlemci olduğu için 2.1 RAM boşuna gidiyor. Halbuki NVIDIA GTX1650 ekran kartım var. Bu yüzdendir ki 8 GB ek RAM takmak istiyorum. Öneriniz yine aynı marka aynı frekans aralığına sahip (2666) bir RAM takmam mı?

x8.png

x7.png

x6.png

x5.png

x4.png

x3.png

x2.png

x1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX1650 mevcut olsa da iGPU bulunduğu takdirde RAM'den çalmaya devam edecek. BIOS üstünde "uma graphic size veya uma frame buffer" gibi bir ayar falan varsa tükettiği RAM'i kısabilirsiniz. Her modelde bulunmuyor bu ayar. RAM tarafında önerim yin2 2666MHz RAM almanız olur uyumsuzluk gibi bir durum yaşamamanız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı