Acer Nitro 5 AN515-45 FPS düşüklüğü

onurrage

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
500gb ssd
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
R5 5600H
Merhaba laptopumda FPS'nin olması gerektiğinden düşük olduğunu düşünüyorum bu yüzden sizlerden yardım isteyeceğim. Bilgisayarımı alalı yeni 1 yıl oldu eski bir donanım sistemine sahip olduğunu düşünmüyorum ve beni tatmin etmiyor oyunlarda sorun yaşıyorum. Sizce normal mi eğer normal değilse ne yapmam gerekir bilgi verirseniz çok sevinirim. Bilgisayarım Windows 10 Pro ve genel performans ayarları yapılı şekilde kullanıyorum. FPS değerlerim CS'de 110 120 seviyelerinde ve bazen droplanmalar oluyor 80 falan gördüm Valorant'ta da aynı şekilde yani 1 yıl önce az para vermedim sıfır bir laptop aldım ancak şu an 144Hz'nin altında droplanarak oynuyorum ayarlarım düşük olmasına rağmen.

Acer Nitro 5 AN515-45
GTX 1650.
Ryzen 5 5600H.
8 GB RAM.

8 GB RAM günümüz için çok yetersiz. Eğer uzun süre kullanmayı düşünüyorsaniz 16 GB RAM takviyesi yapabilirsiniz ama 8 GB RAM takviyesi şart.
Söylediğiniz FPS değerleri normal gibi. Termal bakim zamanı gelmemiş ama yapsanız az da olsa FPS artışı yaşayabilirsiniz.

RAM takviyesi bana ne kadarlık bir FPS kazandırır? Ve bakımı kendim yapabilir miyim nasıl bir bakımdan bahsediyoruz.

RAM takviyesi bana ne kadarlık bir FPS kazandırır? Ve bakımı kendim yapabilir miyim nasıl bir bakımdan bahsediyoruz.
Net bir şey söylemek mümkün değil ama tahminim 120 yerine 140-150 fps alabilirsiniz. Droplar ise neredeyse tamamen biter
Bakim dediğimiz şey fam temizliği ve termal macun değişimi. Bu kasalar kolay açılıyor, eğer eliniz yatkınsa, vidayı geri takarken yalama yapmam derseniz kendiniz kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ben öncesinde bir ayar yaparak işlemci gücünü arttırma modunu kapattım yani Turbo modda çalışmıyor bu bana 10 15FPS kayıba neden oluyor ama hiç ısınma problemi olmuyor.

Masaüstü kadar FPS bende beklemiyorum ancak şu an 20bin TL olan ortalama bir laptopta ortalama bir oyun zevki yaşayamam bana normal gelmiyor.
Bende de Acer 517-42 var. 3070 ti ekran kartı ile 180-220 fps CS2 de fps alıyorum. Aynı kart masaüstü PC de 300-350 fps veriyor. Yani bence aldığınız fps normal. Ram yükseltme önerileri yapılmış faydası olabilir.

FPS konusundan bahsetmedim zaten artık 500 GB yetersiz bir sayı.
Çok düz bakıyorsunuz hocam. İhtiyaçlar doğrultusunda 500 gb ssd gayet de yeterlidir. Birkaç ay öncesine kadar kullandığım Laptopumda 480gb ssd vardı ve 350 gb alanı doluydu, geri kalma hep hdd üzerindeydi. Hiç ssd yetmiyor diye düşünmedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı