Acer Nitro 5 AN515-45 vs Lenovo Ideapad Gaming 3 15AHC6

KenanBulutE

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2019
Mesajlar
1.448
Çözümler
9
Arkadaşlar alta iki tane cihaz linki bıraktım, bu cihazlardan hangisi daha iyi? Neden 2 cihaz var, neden ikisinin arasında kaldım. Aşağıda anlatıyorum. İki cihaz arasındaki fiyat aralığını akıllarınızdan silerek yorum yaparsanız daha iyi olur.



Neden Nitro 5?
Arkadaşlar 1 hafta önce Nitro 5 aldım, kasa kalitesi olsun, soğutma olsun, ekranı, klavyesi, yani kısaca her şeyi o kadar güzel gözüktükü gözüme, bayağı sevdim. Cyberpunk indirdim en düşükde 5FPS :/, laptop masaüstünde arada bir donuyordu, hatta mavi ekran verdi 3 kere, bu olanlardan sonra, cihaz ile olan 2.günün akşamında direk iade ettim. Bana mı denk geldi, yoksa kronik sorun mu bilmiyorum ama Acer Nitro 5 yukarıda olanların dışında acayip hoşuma gitti, hatta tekrar alacaktım ki önüme Lenovo çıktı.

Neden Ideapad?
Çünkü başka alternatif yok.
Eksileri var gözümde, kasası hiç hoşuma gitmedi, USB takma yeri sadece 2 tane. Ekran kalitesi iyi diyorlar, 165 Hz olmasıda bayağı iyi benim gibi FPS oyuncuları için mükkemel bir şey, büyük ihtimal laptop aldıktan sonra monitör alacağım MUX olayından dolayı (Nitro 5'i TV'ye bağladım GTA 5 ultrada 50FPS verirken 70-80 FPS vermeye başladı) Acer Nitro'da o kadar olay yaşamama rağmen, bir daha alırsam ne olur dememe rağmen, hala Nitro 5 alasım var, cidden kalite olarak çok sevdim cihazı.

Evet arkadaşlar, cevaplarınızı bekliyorum.

IMG_20220918_212036.jpg
 
Ideapad 10W GPU açısından daha iyi ayni şekilde panel kalitesi olarak da, fakat adaptörünü de servisten değiştirmeniz gerekiyor. Bence Ideapad.
 
Low'da 5 FPS aldıysan işlemci üzerindeki GPU'yu kullanmış olabilir. 3050'nin driverını yükledin mi?
 
Acer Nitro 5 var bende. Önceki laptopum Lenovo'ydu. Fotolarda Lenovo'nun kasası sanki daha kaliteli duruyor ama foto yanıltıcı olabilir tabi. Acer'ın 17'3'ü var bende, ekranın olduğu kapak kısmı çok sağlam. Ultra ayarlarda GTA'da harici ekranın o kadar FPS farkı olmaması lazım. Çift kanal ram olsa muhtemelen laptop ekranında da ona yakın bir FPS alırsınız. Fark daha çok düşük ayarlarda çıkıyor harici ekranda. Her iki laptoptada ekstra ram almanız gerekecek çift kanal yapmak için. Lenovo için yukarda denmiş güç kaynağı değişecek. Lenovo'yu direkt görerek inceleyin artık hangisi hoşunuza giderse alın, zira bence berabereler :D

Bu arada Acer boştayken çok soğuk ve sessiz ama yükteyken çokta serin çalışan bir laptop değil. (tam yük GPU'yu kullanabilen bir oyunda 80 dereceyi görür, normal oyun sırasında CPU 90ları görür) Coolboost kapalıyken. Lenovo'yu bilmiyorum. Kullananların yorumlarına çok güvenemiyorum çünkü nasıl test ettiklerini bilmiyorum. Oyun testinde, hem GPU'yu tam gaz kullanabilen bir oyunla hemde FPS limiter veya Vsync kapalı test edilmesi lazım. Önceki Lenovom çok serindi bir laptopa göre. (GPU 76 derece, CPU 80lerde)
 
Arkadaşlar hala ikisi arasında kaldım. :) ya cidden kafam çok karıştı.

Acer Nitro 5'te ekran kartı sürücüleri yüklüydü artı olarak Afterburner'dan baktım RTX 3050 kullanıyordu.

Ben Lenovo'ya bir şans vermek istiyorum. Belki Nitro 5 gibi kasa kalitesi hoşuma gider.

Bu arada Nitro'da yaşadığım sorun için açtığım konulardan biri :)

 
Arkadaşlar hala ikisi arasında kaldım. :) ya cidden kafam çok karıştı.

Acer Nitro 5'te ekran kartı sürücüleri yüklüydü artı olarak Afterburner'dan baktım RTX 3050 kullanıyordu.

Ben Lenovo'ya bir şans vermek istiyorum. Belki Nitro 5 gibi kasa kalitesi hoşuma gider.

Bu arada Nitro'da yaşadığım sorun için açtığım konulardan biri :)


Ben de 2 cihaz arasında kaldım. Siz hangisine karar verdiniz?
 

Geri
Yukarı