Acer Nitro 5 AN515-52 laptop işlemci Turbo modunda aşırı ısınıyor

PyXs

Hectopat
Öncelikle sistemim Acer Nitro 5 AN515-52.

i5 8300H.
GTX 1050 Ti.
1TB HDD.
128 GB SSD.

Bilgisayarım laptoptur.

Bu sorun 2 haftadır olmaya başladı. Bilgisayarımın işlemcisi Turbo modu devreye girdiğinde en basit oyunlarda bile çok ısınıyor. Örneğin LoL, bildiğiniz üzere LoL ağır bir oyun değildir ve benim sistemim fazlasıyla bu oyunu karşılıyor ama işlemcim Turbo modunda olduğunda LoL'de 90 derece CS:GO'da 95 derecelere çıkıyor ve CS:GO'da bu bana FPS düşmesi olarak geri dönüyor. İşlemci Turbo modunu kapatmadan bu ısıyı düşürmeyi bilen varsa yazarsa çok sevinirim.

NOT: Laptop soğutucum olmasına rağmen böyle

Son düzenleme:
Tozlanmadam ve macun kuruması. 2 senede kuruyor ama iletim gücünu zamanla kaybediyor
peki macun yenilemeden başka bir şekilde bu sorunu çözebilme imkanımız varmı çünkü şuan laptopu garantiye yollarsam en az 20 gün sonra bana gelecek ve canlı dersler oluyor sınavlar vs

Çok az olur ama dropların önüne gecersiniz? Zaten laptop ısnıp frekans düşürüyor. Eğer undervolt yaparsanız sabit bir şekilde daha fazla FPS alırsınız
bugün ısı değerlerime birdaha balktım trottlestop adlı bir uygulama indirdirm undervolt yapmadan bilgisyarımı stres teste soktum fakat oyunlarda ısındığı kadar ısınmadı stres teste en yüksek sıcaklık 90 derece çıktı csgoda ise 97 derece

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı