Acer Nitro 5 AN515 54 ekran kartı kullanımı

Cillian

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Acer Nitro 5 AN515 54 cihaza sahibim. Özellikleri i5 9300H GTX1650 16 GB RAM.
Ekran kartı kullanımında problem var. Özellikle PUBG ve GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı çok dengesiz. Aynı özelliklerde olan farklı cihazlara baktığımda benden daha fazla FPS aldıklarını gördüm. İki kere garantiye gönderdim donanım sorunu bulunmadı. Heryere baktım çözüm bulamadım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Bilgisayarındaki sıkıntının sebebi işlemci ısındığı için thermal throtling yapıyor yani sıcaklığı azaltmak için kendi hızını düşürüyor ve buda stabil FPS almanı engelliyor. Termal macun değişimi yapabilirsen termal macunu yenile. İkinci olarak ise yukarıda da önerildiği gibi undervolt yapman sisteme rahat bir nefes aldırır. Undervolt ile voltaj düşürdüğünüz için en fazla mavi ekran verir ve sisteminize hiçbir zarar vermeden kendini yeniden başlatarak eski halini alır korkulacak bir şey yok. Olmazda hadi oldu diyelim herhangi bir arıza bile çıksa garanti dışına çıkarıcı bir sebep olmaz.
Bi değer var sanırım tdp miydi ? O oranın en ideali nedir ? İşlemcim hem sabit ghz hızında çalışsın hemde 80 derecelerde olsun bu mümkün mü ?

Ça

çok teşekkür ederim yardımın açıklamaların için

Pubg oynuyomusun peki ondaki değerler nedir ?
Pubg oynamıyorum maalesef.
acer nitro 5 an515-54 i7 modelli laptop varben aldım ilk başta servise gönderdim ekranın köşelerinde yukarda ve altında siyah arkaplanlarda beyazlıklar mevcuttu gönderdim panel tipinden dolayı dendi. Farlı açılarla baktığınızda gidiyordu bu beyazlıklar bu olaya da ıps glow deniyordu yanlış hatırlamıyorsam

Bendeki bu şekilde ama sizce kullanmaya değer mi yoksa iade mi edeyim. 120HZ olması çok büyük avantaj o yüzden çok iade etmek istemiyorum ama. Normalse kullanırım artık birşey olmaz.

Bendeki bu şekilde ama sizce kullanmaya değer mi yoksa iade mi edeyim. 120HZ olması çok büyük avantaj o yüzden çok iade etmek istemiyorum ama. Normalse kullanırım artık birşey olmaz.
Birde sizin bilgisayarlarda da klavyenin sol kısmından kulağımı yaklaştırınca duyduğum şarjdayken bi elektronik çalışma cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Sizin cihazlarda da var mı ?

Dosya Ekleri

• IMG-4218.JPG
    IMG-4218.JPG
    767,7 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-4222.JPG
    IMG-4222.JPG
    755,4 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG-4227.JPG
    IMG-4227.JPG
    1 MB · Görüntüleme: 50
Bi değer var sanırım tdp miydi ? O oranın en ideali nedir ? İşlemcim hem sabit ghz hızında çalışsın hemde 80 derecelerde olsun bu mümkün mü ?
İ5 9300H İçin Voltage değeri nin Stabil olduğu mavi ekran vermeyecek olan değerler (-100mv ve -130mv )arasıdır. Bu değerlerde 80- 87 C derece arasında seyreder ve en önemlisi turbo frekans hızını düşürmez.

Birde sizin bilgisayarlarda da klavyenin sol kısmından kulağımı yaklaştırınca duyduğum şarjdayken bi elektronik çalışma cızırtı sesi gibi bi ses geliyor. Sizin cihazlarda da var mı ?
Ekran da olan parlamaların aynısı bende de var bunlara ıps glow deniyor. Ekranın kendi yapısından kaynaklanıyormuş garantilik bi durum değil arayıp sormuştum bilginiz olsun.

İ5 9300H İçin Voltage değeri nin Stabil olduğu mavi ekran vermeyecek olan değerler (-100mv ve -130mv )arasıdır. Bu değerlerde 80- 87 C derece arasında seyreder ve en önemlisi turbo frekans hızını düşürmez.
Çok teşekkür ederim yardımların için hemen undervolt işlemini yapıcam.
i5 9300h undervolt rehberi. Undervolt ile ilgili aradığın bilgiyi burada bulabilirsin.
Teşekkür ederim çok sağol.

Ekran da olan parlamaların aynısı bende de var bunlara ıps glow deniyor. Ekranın kendi yapısından kaynaklanıyormuş garantilik bi durum değil arayıp sormuştum bilginiz olsun.
En çok kameranın olduğu kısımın sağında ve solunda yoğun elimle panel kasasına bastırınca gidiyor aslında. Sadece karanlıkta değil ışıklı ortamda da aynı belli olyuor. 120HZ birde 5200TL'ye aldım bu fiyata 120HZ bulmak çok zor. İade etmek saçma olur o zaman. Sizinkinde de mi kamera çevresinde yoğun acaba ? Birde Asus TUF FX505DT'de var bende hatta yanlış hatırlamıyorsam youtube üzerinden yorum da yapmıştın benim videoya. Onu mu satsam Acer'i mi iade etsem bilemedim. Bu daha verimli bir cihaz oyun performansı konusunda karşılaştırmalarıma göre ama Ryzen işlemcilerde Dual Channel'da tam performansını veriyormuş. RAM takıp Asus ile mi devam etsem ne önerirsiniz ?

Benimde ekranın çevrelerinde var hep. Ryzen 5 3550h , i5 9300h kadar performans vermiyo ama asus kalitesi her türlü daha iyidir. Eğer aklında satma gibi bi düşünce varsa bence satma ikisinide kullan tadına iyice bak sonrasında satma kısmını düşünürsün.

Benimde ekranın çevrelerinde var hep. Ryzen 5 3550h , i5 9300h kadar performans vermiyo ama asus kalitesi her türlü daha iyidir. Eğer aklında satma gibi bi düşünce varsa bence satma ikisinide kullan tadına iyice bak sonrasında satma kısmını düşünürsün.
Teşekkür ederim. Şu ara onu yapıyorum açıkçası. Bende kalite olarak Asus'un daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Sırf Asus kalitesinden dolayı arada kaldım. Asus satıp sonra Asus'u ararmıyım diye çekiniyorum. Asus'u 4 aydır kullanıyorum. Acerdeki oyun performansı çok daha akıcı belki 60HZ vs 120HZ farkından dolayı bilmiyorum. İkisi de Acer olsa 5 dakika düşünmezdim.

Teşekkür ederim. Şu ara onu yapıyorum açıkçası. Bende kalite olarak Asus'un daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Sırf Asus kalitesinden dolayı arada kaldım. Asus satıp sonra Asus'u ararmıyım diye çekiniyorum. Asus'u 4 aydır kullanıyorum. Acerdeki oyun performansı çok daha akıcı belki 60HZ vs 120HZ farkından dolayı bilmiyorum. İkisi de Acer olsa 5 dakika düşünmezdim.
Asus kalitedir gerisini boşver en azından bütün parçalarını kendileri üretiyor.
Ben undervolt işlemi yaptım ama sıcaklıklarda baştan güzeldi bi süre oynayınca yine aynı seviyelerde gezdi tek farkı artık ghz düşmüyor. Bu sıcaklık için bi ayar falan var mı ?
Ben undervolt işlemi yaptım ama sıcaklıklarda baştan güzeldi bi süre oynayınca yine aynı seviyelerde gezdi tek farkı artık ghz düşmüyor. Bu sıcaklık için bi ayar falan var mı ?
i5 9300h undervolt rehberi. Undervolt ile ilgili aradığın bilgiyi burada bulabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı