Acer Nitro 5 AN515 54 ekran kartı kullanımı

Cillian

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Acer Nitro 5 AN515 54 cihaza sahibim. Özellikleri i5 9300H GTX1650 16 GB RAM.
Ekran kartı kullanımında problem var. Özellikle PUBG ve GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı çok dengesiz. Aynı özelliklerde olan farklı cihazlara baktığımda benden daha fazla FPS aldıklarını gördüm. İki kere garantiye gönderdim donanım sorunu bulunmadı. Heryere baktım çözüm bulamadım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Excaliburada ki değerler çok daha yüksek.😐
Sanırım Acer bazı güç değerlerini düşürmüş.
Sağda işaretlediğim ayar simgesine tıklayın açılan pencereden System default seçeneğine tik atın ve
Bu şekilde bir foto atın. Yardımcı olmaya çalışayım.😶
Bu arada Volt değerini varsayılan değere ayarladığınızda da bu durum oluyor mu?
sasaasasassssssaaaatısı.PNG

dediğinizi yaptım ve sonuçlar bu. undervolt yaptım ama hiç bir işe yaramadı bi süre sonra yine aynı sıcaklıklara çıkıyor. ve power limit throttling çok sinirimi bozuyor.
Excaliburada ki değerler çok daha yüksek.😐
Sanırım Acer bazı güç değerlerini düşürmüş.
Sağda işaretlediğim ayar simgesine tıklayın açılan pencereden System default seçeneğine tik atın ve
Bu şekilde bir foto atın. Yardımcı olmaya çalışayım.😶
Bu arada Volt değerini varsayılan değere ayarladığınızda da bu durum oluyor mu?Eki Görüntüle 532611
evet normal değerlerde de oluyor

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    109,2 KB · Görüntüleme: 86
Dediğinizi yaptım ve sonuçlar bu. Undervolt yaptım ama hiçbir işe yaramadı bir süre sonra yine aynı sıcaklıklara çıkıyor. Ve Power limit throttling çok sinirimi bozuyor.

Evet normal değerlerde de oluyor

Bakın bu Control Center yazılımının High performance modundaki test ve Power limit throttling yok.

Screenshot_2020-04-11-13-34-17-733_com.miui.gallery.jpg

Bu ise Gaming modundaki test ve Power limit throttling var.
Yani gaming modu Excaliburda işlemci fazla güç kullanımı yapıp cihaz ısınmasın diye gücü sınırlıyor.

Screenshot_2020-04-11-13-34-12-808_com.miui.gallery.jpg

Bu durumda Nitro sense yazılımını tamamen kapatip cihazı kendi denetim masasındaki yüksek performans moduna alarak XTU ile test edin Nitro sense yazılımını tamamen kapattığınızdan emin olun.

Bakın bu Control Center yazılımının High performance modundaki test ve Power limit throttling yok.

Eki Görüntüle 533006

Bu ise Gaming modundaki test ve Power limit throttling var.
Yani gaming modu Excaliburda işlemci fazla güç kullanımı yapıp cihaz ısınmasın diye gücü sınırlıyor.

Eki Görüntüle 533010

Bu durumda Nitro sense yazılımını tamamen kapatip cihazı kendi denetim masasındaki yüksek performans moduna alarak XTU ile test edin Nitro sense yazılımını tamamen kapattığınızdan emin olun.
Dediğinizi denicem de sizin control center dediğiniz zaten excaliburun programı değil mi ? İlk attığın fotoğrafta excaliburun programı açık mıydı ?

Dediğinizi denicem de sizin control center dediğiniz zaten excaliburun programı değil mi ? İlk attığın fotoğrafta excaliburun programı açık mıydı ?
Evet açıktı.
Sizdeki nitro sense programının güç sınırlaması farklı Excaliburlarda test sırasında sürekli turboda 65 watt'a kadar anlık turboda 90 Watt'a kadar güç çekiyor işlemci sizdeki sınır değeri sürekli turboda 45 watt'a anlık turboda 56,250 Watt'a kadar izin veriyor. Markalar kullandığı soğutma bloğunun performansına göre bu güç değerlerini yüksek tutuyor yani Excaliburdaki işlemci Acer Nitro daki işlemci ile aynı olsa dahi Excalibur daha performanslı çalışıyor.
Buradaki ingilizce makaleyi türkçeye çevirerek Tdp değeri değişikliği bölümünü dikkatlice okursanız durumu anlarsınız
Güç paketi yüksek markalar ise Acer Predator Helious serisi ve Casper Excalibur serisidir.

Bu arada Cihaz yüksek performans modunda boştaykende power limit throttling varmı?
Ve Cinebench R20 puanınız en yüksek skor'u nedir?

Evet açıktı.
Sizdeki nitro sense programının güç sınırlaması farklı Excaliburlarda test sırasında sürekli turboda 65 watt'a kadar anlık turboda 90 Watt'a kadar güç çekiyor işlemci sizdeki sınır değeri sürekli turboda 45 watt'a anlık turboda 56,250 Watt'a kadar izin veriyor. Markalar kullandığı soğutma bloğunun performansına göre bu güç değerlerini yüksek tutuyor yani Excaliburdaki işlemci Acer Nitro daki işlemci ile aynı olsa dahi Excalibur daha performanslı çalışıyor.
Buradaki ingilizce makaleyi türkçeye çevirerek Tdp değeri değişikliği bölümünü dikkatlice okursanız durumu anlarsınız
Güç paketi yüksek markalar ise Acer Predator Helious serisi ve Casper Excalibur serisidir.

Bu arada Cihaz yüksek performans modunda boştaykende power limit throttling varmı?
Ve Cinebench R20 puanınız en yüksek skor'u nedir?
Şimdi nitro sense kapatıp denetim masasından yüksek performans seçip denicem onu anladım. Nitro sense uygulamasını kapatıp denediğimde işe yarar mı ? Ben daha önceden watt ayarını yükselttim xtu dan ama yinede 45 watt'ı geçmedi, bir şey kısıtlıyor gibi. Nitro'nun ucuz olmasının sebebi buymuş demek ki , soğutma bloğu çok kötü zaten ekran kartı sıcaklığına da yansıyor işlemcinin sıcaklığı. Aldığım en yüksek skor 1948 Cinebech R20 de.

4-5 gündür yeni aldığım cihazımda da aynı sorunu yaşamaya başladım. Acer’ler sorunlu sanırım. Başlarda mükemmel olan performans aniden düştü. AC Odyssey’de high seçeneklerde benchmark MAX FPS 74 ortalama 44 FPS’yken şimdi MAX FPS 52 ortalama 40 FPS’ye düştü. Bilgisayarı kapatıp açınca, yeniden başlat olarak değil, toparlıyor ama bir süre sonra yine aynı.

Hatta Asus TUF FX505DT RYZEN 5 3550H işlemcisi olan bilgisayarımla Acer’i Cinebench R20 de test ettim. Asus 40 puan daha fazla aldı. Çok enteresan.

PUBG'de işleme ölçeği 120, CS-GO'da tüm ayarlar en sondayken FPS sınırını kaldırdığımda 150-250 FPS Arasında seyrediyor GPU kullanımı %90 - 100 seviyelerinde. Tabi serverdaki yoğunluğa göre FPS değişiyor.
İşlemci ve Ram iniz nedir acaba?
Oyun test videolarına 1650 nin 140-150 0st0ne en yüksek ayarlarda çıktığını görmedim hiç özel bir ayar kullanıyorsanız paylaşır mısınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı