Acer Nitro 5 AN515 54 ekran kartı kullanımı

Cillian

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Acer Nitro 5 AN515 54 cihaza sahibim. Özellikleri i5 9300H GTX1650 16 GB RAM.
Ekran kartı kullanımında problem var. Özellikle PUBG ve GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı çok dengesiz. Aynı özelliklerde olan farklı cihazlara baktığımda benden daha fazla FPS aldıklarını gördüm. İki kere garantiye gönderdim donanım sorunu bulunmadı. Heryere baktım çözüm bulamadım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Dün undervolt işlemi yaptım dengeli de kullanıyordum Power limit throttling yes değildi sabit 4 GHz hızında çalışıyordu. Bugün bilgisayarı açtım GHz hızı düşüyordu oyunlarda. Az önce yüksek performans moduna aldım yine aynı.

Dostum Volt'u +150MV yapmışsın -150MV yapmaliydın.
Bu işlem ısıyı dahada artırır.
Ayrıca -150mv değeri çok olur -130mv olarak ayarla.

Sizin ekranda da IPS glow durumu var mı? Özellikle kameranın sağında ve solunda.

Evet var paneli arkaya doğru esnetince düzeliyor gibi oluyor başka yerlerde oluyor ama IPS glow'u araştırırsanız çok normal IPS ekranların neredeyse tamamında mevcut olan bir durum. Şöyle örnek vermek gerekirse ben Acer'i almadan önce MediaMarkt mağazasına gidip oradaki laptopları inceledim. IPS glow Lenovo HP ASUS gibi Acer'in o fiyat ve özelliğinde yani i5 i7 GTX1650 özelliklerindeki tüm laptop markalarının ürünlerinde IPS glow mevcut. Oradaki çalışan ile sohbetimde bunun normal olduğunu ve garanti kapsamı olarak gözükmediğini söyledi çünkü bu laptoplar karanlık ortamda kullanılacak diye üretmiyorlar ve üretim süreci sonucunda test aşamalarında karanlık ortamda test etmiyorlarmış. IPS glow IPS panelden kaynaklı bir sorun kısaca IPS panelin gelişimi ile ileriki modellerde düzelmeler olacaktır.

Evet var paneli arkaya doğru esnetince düzeliyor gibi oluyor başka yerlerde oluyor ama IPS glow'u araştırırsanız çok normal IPS ekranların neredeyse tamamında mevcut olan bir durum. Şöyle örnek vermek gerekirse ben Acer'i almadan önce MediaMarkt mağazasına gidip oradaki laptopları inceledim. IPS glow Lenovo HP ASUS gibi Acer'in o fiyat ve özelliğinde yani i5 i7 GTX1650 özelliklerindeki tüm laptop markalarının ürünlerinde IPS glow mevcut. Oradaki çalışan ile sohbetimde bunun normal olduğunu ve garanti kapsamı olarak gözükmediğini söyledi çünkü bu laptoplar karanlık ortamda kullanılacak diye üretmiyorlar ve üretim süreci sonucunda test aşamalarında karanlık ortamda test etmiyorlarmış. IPS glow IPS panelden kaynaklı bir sorun kısaca IPS panelin gelişimi ile ileriki modellerde düzelmeler olacaktır.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Aaa onu görmedim hemen deniyim değerler yine atarım
Ne yaptın kardeşim ? Ne durumda şuan. Eğer sıcaklıklar iyi seviyeye geliyorsa Acer'da bende undervolt yapayım. Bir de bu garantiyi bozmuyor heralde değil mi ? Bilgisi olan var mı ?

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Ne yaptın kardeşim ? Ne durumda şuan. Eğer sıcaklıklar iyi seviyeye geliyorsa Acer'da bende undervolt yapayım. Bir de bu garantiyi bozmuyor heralde değil mi ? Bilgisi olan var mı ?
Dostum Volt'u +150MV yapmışsın -150MV yapmaliydın.
Bu işlem ısıyı dahada artırır.
Ayrıca -150mv değeri çok olur -130mv olarak ayarla.
Düzelttim oyunlarda sıkıntı yok ama cinebench 20 testinde power limit throttling oluyo hala be yapmam gerek

Cinebench testi açık ve yüksek performans moduda açık power limit throttling yapıyor yine

Dosya Ekleri

• D48D0CB4-7565-4886-B36A-56D08AE11D8F.jpeg
    D48D0CB4-7565-4886-B36A-56D08AE11D8F.jpeg
    1,5 MB · Görüntüleme: 52
Cinebench testi açık ve yüksek performans moduda açık power limit throttling yapıyor yine
Bu seferde Watt ayarlariyla oynamışsın Power limit throttling sebebi işlemcinin 45W kullanıyorken sen 40W sınır koymuşsun Watt ayarlarını varsayılana ayarla sadece voltage kısmını -130 olarak ayarla.
Watt ayarları extreme bilgi sahibi olmayı gerektirir
Sadece voltage ayarını yapmak yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı