Acer Nitro 5 AN515-54 sıcaklık değerleri

tisay6167

Hectopat
Acer Nitro 5 AN515-54 1660 Ti 512SSD 8 GB RAM olan bir laptop aldım. Sürücüleri doğru bir şekilde yükledim. Oyun performansını denemek için "no man sky"adlı oyunu indirdim. High ayarlarda cihaz 60 sabit FPS değeri alırken CPU 3 saat sonra 90 derecelerdeyken GPU'da 73-75 arasındaydı. Bu değerler normal mi fanlar yüksek ayarda çalışıyor ama turbo fana geçmedi. Fanları otomatiğe bırakmıştım. İlerleyen saatlerde sorun yaratır mı 5 saat gibi sürelerde. Ayrıca cihaz oyunu Ultra grafik ayarında da 60FPS sabit oynatıyor ama 1 saat geçmemesine rağmen CPU 95 civarında GPU ise 80 derece civarında oluyor kullanım oranı olarak %20 üzerine çıkmıyor CPU. Ama tabii ki bu değerler bazı laptoplar için tehlike arz ettiği için bu yazıyı yazmak istedim acaba benim laptopumda sorun olur mu?

Bahsettiğiniz sıcaklık değerleri normal fakat uzun vadede bilgisayarınızın ömrünü kısaltabilir. Aynı modeli kullanıyorum ve aynı dertten muzdariptim. Intel Turbo Boost'u kapatmayı ve Undervolt işlemi yapmayı deneyin. Sorunu büyük olasılıkla çözecektir.

Yardımcı olması için bir link bırakıyorum ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS sabitleme, V-Sync vb. GPU kullanım yüzdesine müdahale eden bir durumda, ısı değerleri hakkında fikir sahibi olunamaz. Doğru bir şekilde test için, FPS limiti kaldırılıp, optimizasyonu düzgün bir oyun en az bir saat oynanmalıdır.

Bu başlığa bakmanızı tavsiye ederim. Performans kaybetmeksizin CPU sıcaklık değerlerimi 20-30 derece arası düşürdü.

Bu başlığa bakmanızı tavsiye ederim. Performans kaybetmeksizin CPU sıcaklık değerlerimi 20-30 derece arası düşürdü.
bu programı indirdim açtım bişey yapmam gerekiyo mu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı