Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-55 performans düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
6.685
Makaleler
9
Çözümler
11
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci

Bu laptopu bugün aldım. İlk olarak sürücüleri vs kurdum. Birkaç oyunu denemek istedim ve FIFA 19'u kurdum. 1080P Ultra ve 4X MSAA ile 120-130 FPS alıyorum. Baktığım çoğu testte 200-250 FPS alınıyor. Benim istediğim 144 FPS sabit oynamak. Sorun sizce nedir?
"Hahaha" emojisi atan arkadaşlar komik olan nedir ? Bu tür anlamsız emoji atanlara ceza verilmeli.

Siz hangi oyunda ne değerler alıyorsunuz ? CS GO olsun FIFA benzeri oyunlarda. Sıcaklıklar ne durumda ?
 
Arkadaşlar bu ikinci konum, ama bu sefer FPS düşüklüğünü geçtim; sürekli donma, takılma yaşıyorum. Örneğin 60 FPS sabit değilse ve aşağı FPS aldığımda rahatsız ediyor. Onun dışında FPS stabil değil. Birkaç saniye aynı sahnede test ediyorum, 60-80 FPS arası dalgalanıyor. VSync açıyorum, bu sefer de sabit FPS alamıyorum; düşünce daha da kötü oluyor.

Bu dediklerim neredeyse her oyun için geçerli. Sıcaklıklar işlemci 90 derecelerde, maksimum 93 oluyor. Ekran kartı da genelde 78 derecelerde, o da maksimum 80 derece oluyor. Oyunlar orijinal bu arada.

Tek sorun yaşamadığım, olması gereken FPS'yi alamasam da kendi içinde tutarlı ve stabil olan Forza Horizon 4. GTA 5 olsun Witcher 3 olsun, NBA oyunları olsun hepsinde takılmalar, ani ve anlamsız FPS düşüş ve dalgalanmaları yaşıyorum.

RAM 16 GB ve tek kanal, evet çift kanala göre devasa fark yaşamam normal ama stabil FPS de alamaz mıyım? Gerçketen ne hayaller kurmuştum ama eski masaüstümdeki R9 380 performansından hallice bir sonuçla karşı karşıyayım.

Son olarak laptop bu.


Sorun donanımsal mı onu da bilmiyorum? Alalı bir ay oldu, yaklaşık her gün bununla uğraşıyorum; artık yoruldum ve hevesim bitti. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
@BERWAR @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
AN515-52 kullanıyorum i5 8. nesil. Şuana kadar BF1 dahil hiç sorun yaşamadım. Teknik servise gönderme şansınız var mı?
 
AN515-52 kullanıyorum i5 8. nesil. Şuana kadar BF1 dahil hiç sorun yaşamadım. Teknik servise gönderme şansınız var mı?
Daha yeni aldığım için servise sıcak bakmıyorum. En azından ben elimden geleni yapayım, donanımsal sorun oluğu kanaatine varırsak tabii ki gönderirim.
 
Stok olarak 8GB var. Sonradan Corsair 8GB ekleyip çift kanal şekilde 16 GB kullanıyorum.
Bu yüzden sıkıntı yaşamıyorsunuz büyük ihtimalle. Ben tek kanal kullanıyorum ama hiç bir şekilde keyif de performans da alamıyorum. Az değil 10 bin küsur TL verdim ama aldığım performans GTX 1650'den bile düşük.
 
Ya yazılımsal bir sorun var ya da arıza, sistemde siz oyun oynarken arkaplanda çalışan uygulamalar var mı? MSI Afterburner kurup bütün değerlere bizim incelemelerdeki gibi bakma şansınız var mı?
Sürekli olarak kontrol ediyorum o anda ne CPU ne de GPU kullanımında değişiklik oluyor. Şu an için isterseniz Rocket League bir video atayım. Arkaplanda da bir şey çalışmıyor.
Videoyu yükledim. FPS düşüş dakikalarını yazarken fark ettim ki düzenli olarak yaklaşık 1 dakikada bir olarak meydana geliyor. Video başında sürücülerin güncel olduğunu ve oyunların orijinal olduğunu da gösterdim. Zaman kaybı olmaması açısından sadece 2.08, 3.08, 4.08'den itibaren ileri ve geri alarak 10 saniye bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Buna benzer hatalar farklı nesil laptoplarda gördüm daha önce, BIOS güncellemesi varsa laptopunuz için yapmanızı tavsiye ederim. Aslında her şey yolunda sıcaklıklar açısından ancak kendisi periyodik olarak kısıyor gibi görünüyor. AN515-55 modelinde daha önce başıma gelmedi bu arada, olsa testlerde görürdüm. BIOS güncellemesi notlarına da bakmanızı tavsiye ederim bir önceki ya da sonraki sürüme geçiş gerekebilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı