Acer Nitro 5 AN515-58 laptop oyun sırasında ekran kararıyor ve cızırtı sesi geliyor

ercesi

Femtopat
Katılım
9 Aralık 2022
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Samsung 3200 MHz 16 gb CL16 - Kingston 3200 MHz 16 gb CL16
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB SSD - Micron 512 GB SSD
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
Intel 17 12700
Herkese merhaba, oğlum laptop istedi oyun oynamak için ve ona Acer Nitro 5 AN515-58 model makineyı aldık. Hatta extra üzerine 1 tane daha 16 GB RAM ve 1 TB SSD taktırdık servisinde. Makine ilk gün oyun oynarken herhangi bir problem yaşatmadı ama ikinci gün Star Wars Battle front 2 oyunundayken ekran karardı. Makineda enerji vardı klavye ışıkları falan yanıyordu fakat tuşlarla herhangi bir müdehaleyi kabul etmiyordu. Bizde açma kapama tuşundan tekrar kapatıp açtık. Oyuna yeniden girdik bir süre oynadıktan sonra bu sefer yine ekran gitti ama bu sefer speakerlerden acayip bir cızırtı ve rahatsız edici bir ses gelmeye başladı. Tekrar kapatıp açtık oyuna yine girdik 1 saat gibi bir süre oynadık ve çıkıp PUBG ve ardından Call of Duty war zone oynadık yine 1 saate yakın bu sefer herhangi bir sorun yaşamadık bu olayın neden olduğunu ya da çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Oğlum çok üzüldü ve bu bizi de üzdü. Bu arada tüm sürücüleri güncel Acer sense ile tarattığımda ne RAM'lerde ne ekran kartında ne de SSD'lerde herhangi bir hata bulamıyor. Yardımınızı bekliyoruz şimdiden teşekkürler.
 
CrystalDiskInfo /mark ile SSD ve Memtest86 ile RAM kontrolü yapın. FurMark ile ekran kartı, Prime 95 ile işlemci testi yapın. Bunları yaparken sıcaklıklara bakın. Bu arada varsa minidump dosyasını paylaşın. Bu arada Windows hatası olma ihtimaline karşı CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve SFC /scannow komutunu girin.(internet gerekir.)
 
Problem düzeldi güncelleme sonrası, ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.

Kabus geri döndü, bugün yine aynı olayı bir kere yaptı çıldıracağım. Oynadığımız oyun da Valorant'tı, sıcaklık değerleri normal gibi. Servis mi diyorsunuz direkt? Ne yapalım 😔
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç aldınızmı değişim verdiler mi ben yollamadım pek emin değilim yollayıp yollamamak için karar veremedim bu gün kaç saat oynadı oğlan msi after burnde açıktı arkada dereceler de yüksek değildi herhangi bir sorun yoktu ne yapacağın ksrsr veremiyorum.
 
vallaha kararsızım birde ben izmirdeyim biliyorsunuz ki sms imfocom bakıyor ve istanbulda kargo parasında değilim gelip giderken başına bir iş gelmesinden korkuyorum zaten bir kere gönderip extra ram ve ssd taktırdım tedirgin oldum şimdi yine korkuyorum göndermek için :(
 
@ercesi RAM ve SSD istemeyi belirtirseniz kargo parası alıyor, ama bir sorun yaşarsanız kargo parası istemiyorlar. RAM ve SSD'i sorun niyetinde gönderip yükseltme parçaları içerisine koyup kargo ücretsiz halledersiniz. UPS kargo ile anlaşmaları vardı Yurtiçi kargo geçiş yapmışlar bu yıl için.
 
@ercesi RAM ve SSD istemeyi belirtirseniz kargo parası alıyor, ama bir sorun yaşarsanız kargo parası istemiyorlar. RAM ve SSD'i sorun niyetinde gönderip yükseltme parçaları içerisine koyup kargo ücretsiz halledersiniz. UPS kargo ile anlaşmaları vardı Yurtiçi kargo geçiş yapmışlar bu yıl için.
Teşekkür ederim karar verdim göndereceğim ya bir kaç bilene sordum yüksek ihtimsl ekran kartında bir sıkıntı var diyorlar daha alalı 2 ay oldu yaa 2 ay oğlum çok üzülüyor vallaha şimdi birde dönüşünü bekleyeceğiz off off

Servise yolladın mı bilgisayayarın yollayacağım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı