Acer Nitro 5 AN515-58YK fan çok yüksek sesli çalışıyor

adil10

Centipat
Katılım
8 Ocak 2023
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçtiğimiz haftalarda forumdan kampanya yakalayarak Vatan Bilgisayar'dan Acer Nitro 5 (AN515-58YK) aldım. 8 GB RAM ve 1 TB M.2 SSD ekledim. Cihazımın fanları boştayken veya yükteyken çok yüksek sesli çalışıyor. Nitro Sense uygulaması üzerinden sessiz moda aldığımda dahi sesi yüksek çıkıyor. BIOS güncellemesi yaptım fakat kayda değer bir değişiklik göremedim. Şu an Windows 10 Pro kullanıyorum, Windows 11'e yükseltsem değişiklik olur mu? Aynı sorunu başka yaşayanlar var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
 
Hocam bende de sizin gibi 2000 RPM'lerde dolanıyor fanlar. Muhtemelen işlemci yüzünden Intel daha sıcak AMD'ye göre. Ekstra ısındığı için fanları sabit tutuyor olabilir.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    388,8 KB · Görüntüleme: 79
İşlemciyle alakası yok nitro sense uygulmasını sistem uygulamalar kısmından silin tekrar yükleyin bilgisayar algılayamıyor olabilir.
 
Yeni güç planı mı oluşturacağım?

Hocam sol taraftaki listeden yeni güç planı oluştur deyip, güç tasarrufu moduna alıp kendiniz oluşturun. Ben de böyle yapmışım, kurcalarken hatırladım. Bu işlemden sonra işlemcim 1.06 GHz hızına sabitlendi ve herhangi bir ayar da yapmadım. Otomatik ayarlıyor.

Oyun oynayacağınız zaman ise tekrar dengeli modda kullanırsınız. Beklettiğim için tekrardan çok özür diliyorum. Anca kendime gelebildim.

Güç tasarrufunda değerlerim şu şekilde;

Nitro Sense.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı