İnceleme Acer Nitro 5 AN517-42-R8TD

Hmm olabilir.

Hocam bende de aynı bilgisayar var okul için aldım yazılım mühendisliği okuyorum da şeyi sormak istiyorum Crucial Ram de sıkıntı oluyor mu Hynix ram için 1k daha fazla vermeye değer mi ve son olarakta sormak istediğim bilgisayara wifi kartı ram dışında ne ekleme yaptın yaptıysan ne kadar faydasını gördün bende düşünüyorumda özellikle kington 1tb ssd düşünüyorum.

Crucial RAM eklemesi yaptığımda herhangi bir sorun yaşamadım. İçinde bulunan RAM'in profilleriyle aynı olduğu için sorun çıkartmıyor. Daha düşük gecikme değerine sahip RAM bellekler falan takmanızada gerek yok. İçindeki RAM bellekten daha hızlısını taksanız bile yine içindeki RAM'in hızında çalışacak alacağınız RAM'ler. Bu sebeple Crucial RAM'ler sizin işinizi sorunsuz görecektir.
RAM ve Wi-Fi kartı dışında 2 TB'lik SSD ekleme yaptım. Seyahat edeceğim zaman izleyeceğim filmleri ve birkaç oyunu yükleyip kullanıyorum. 2. slotun hızı x2 olduğundan dolayı PCI-e 4.0 olan SSD'ler arasında hızı yüksek olmayan bir SSD tercih ettim. Çünkü x4 hızında 7000 MB/s hızlara ulaşırken X2 olarak 3500 MB/s hızlara kadar ulaşıyor. PCI-e 3.0 SSD takarsanızda durum daha kötü oluyor. PCI-e 3.0 SSD'de alacağınız hız max 1750 MB/s oluyor. Bu sebeple PCI-e 4.0 bir SSD tercih etmenizde fayda var.

Hocam merhaba

Siz performans modunu açtığınızda 3070 Ti 150w 6800H da 15-20W da mı kalıyor?

İşlemci güç limitini arttırmanın bir yolu var mı?

Siz performans modunu açtığınızda 3070 Ti 150W 6800H da 15-20W da mı kalıyor?

Benchmark testlerinde görebilirsiniz. Bende 60W olarak çalışıyor. Isıdan kaynaklı darboğaz yemediğinde 75W'a kadar çalışabiliyor. Sizde benchmark yapınca 15-20W çalışıyorsa bir sorun var demektir.

Benchmark testlerinde görebilirsiniz. Bende 60W olarak çalışıyor. Isıdan kaynaklı darboğaz yemediğinde 75W'a kadar çalışabiliyor. Sizde benchmark yapınca 15-20W çalışıyorsa bir sorun var demektir.
Benchmarkta değil oyunda. Oyunların yükleme ekranında 60W gördüğü oluyor ama ekran kartı devreye girince düşürüyor performansı.

Benchmarkta değil oyunda. Oyunların yükleme ekranında 60W gördüğü oluyor ama ekran kartı devreye girince düşürüyor performansı.

Bu durum oyundan oyuna farklılık gösterir. Bazı oyunlar işlemciye yük bindirirken bazıları işlemcide hesaplamalara ya da veri işlemelere ihtiyaç duymaz. Bu sebeple sürekli olarak 60W kullanma gibi bir durum olmaz. Eğer ki ekran kartına tam yük bindiren işlemciye ihtiyacı az olan bir oyunu açarsanız ekran kartının %100'e yakın kullanıldığını ve işlemcinin neredeyse hiç kullanılmadığını görebilirsiniz. Eğer ki işlemciye yük bindirmek istiyorsanız çözünürlülüğü düşürüp grafik ayarlarını düşürerek bunu sağlayabilirsiniz. Ekran kartına yük binmediği durumda işlemciye yük binmeye başlayacaktır.

Hocam benim için amaç işlemciyi sürekli 4.4 GHz de çalıştırmak yoksa şu watta bu watta çalışmış gram umurumda değil. 3.4 de çalışınca tek çekirdek performansı sürünüyor. Yoksa ben de biliyorum Cyberpunk'ta ekran kartı 135W iken işlemcinin 55W çalıştığını.

Sanırım bahsettiğiniz all-Core 4.4 GHz. Çünkü işlemci tekli çekirdekte zaten 4.5-4.7 GHz'lere ulaşıyor. Ekte attığım gibi. Fakat tüm çekirdekleri 4.4 GHz ve üzeri çalıştırmak bu laptop için mümkün değil. Acer Predator laptoplarındaki gibi bir soğutmaya ihtiyaç var başta. Bu işlemcinin all-Core frekansının 4.4 GHz çalışması için 95W gibi bir güç tüketimine ihtiyacı var ki bu laptopta tamamen imkansız. 60W'ta all Core frekansı 3.8-4 GHz aralığında değişiyor bu güç değerinde. Buna rağmen Max fan hızında olmasına rağmen işlemci 100 dereceyi görüyor. Eğer ki tüm çekirdeklerde daha fazla performans almam gerekiyor diyorsanız tek çözüm yolu HX kodlu işlemcilere sahip Predator laptoplar gibi laptoplar almak gerekiyor. Test ettiğimiz Predator laptoplardan i9 işlemcili olan 145W'a kadar i7 işlemcili olan Neo laptop ise 105W'a kadar ısınma sorunu olmadan güç tüketimi sağlayabiliyor.

Hocam aynı ram'i ben de alıp taktım, fakat oyuna girip alttan da google chrome sekmesi açınca( google ekranı) ekran sürekli açılıp kapanıyor. Bu sorunu çözemedim, siz de böyle bir sorun oluyor mu, ya da denemediyseniz bu şekilde deneyip bana söyleme şansınız var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…