Acer Nitro 5 fanı çok ses çıkarıyor

KunRois

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2019
Mesajlar
97
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX
Cinsiyet
Erkek
Acer Nitro 5 marka laptopa sahibim. Haziran 2019'da aldım bilgisayarı fakat son 2-3 aydır arada fan aşırı ses çıkartıyor ve laptopu elleyince titrediğini fark ediyorsun. Bu durum çok nadir olduğu için pek üstüne gitmedim ama son günlerde artmaya başladı. Nitrosense gibi uygulamalar ile fan hızını değiştirdiğimde sesin fan kısmından değil farklı bir yerden geliyormuş gibi geldi bana. Fan veya artık nereden geliyorsa o ses sanki bir yere çarpıyor da ondan dolayı bu ses çıkıyormuş gibi. Bilgisayarda fan böyle aşırı ses çıkarırken hiçbir sıkıntı yok, hala akıcı bir şekilde çalışıyor ama ses aşırı rahatsız edici. Bu durumda ne yapabilirim? Son çare artık teknik servise veririm. CPU GPU gibi değerlere baktığımda 2800 civarlarında ikisi de ama ses çok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkürler...
Fan yerinden hafif oynamış veya çok toz toplamış olabilir. Fan temizliğini düzenli periyotlarda yaptırırsanız, bir sorun olacağını sanmıyorum.
Bence fanlarınız çok fazla tozlandığından dolayı balansı bozuldu ve sürtmeden dolayı aşırı ses yapıyor. Kapağı açıp fan temizliği yaparsanız sorununuz çözülebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı