Acer Nitro 5 Gaming Laptop Isınma Miktarı

OrâcIê

Kilopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 laptopa sahibim işlemcim i7 ekran kartım GTX 1050. Normal gezinirken işlemcim 55° de iken Apex PUBG DotA gibi oyunlar oynarken 30-40 dakika sonra işlemcim 87-90-92 dereceler arasında geziniyor bu değerler normal mi? Ayrıca PC daha yeni alındı. Şu ana kadar hic kapanma kasma gibi sorunlar da yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo boost daha hızlı soğumasını sağlamıyor mu hem fanı maksimum hıza alıyorum hem turbo boost açıyorum.
Turbo boost işlemci müsaitse, sıcaklıklar izin veriyorsa işlemcinin frekans değerlerini artıran bir özelliktir. Kapatılırsa normal frekans değerlerine çıkamaz ama fazla ısınmanın önüne geçilmiş olur. Seçim senin.

O dediğin özellik CoolBoost.
Turbo Boost ise farkettiysen işlemcin temel hızın üzerilerinde geziyordur. Turbo Boostu kapatarak bunu temel hıza sabitleyebilirsin.

Turbo boost işlemci müsaitse, sıcaklıklar izin veriyorsa işlemcinin frekans değerlerini artıran bir özelliktir. Kapatılırsa normal frekans değerlerine çıkamaz ama fazla ısınmanın önüne geçilmiş olur. Seçim senin.
Peki bu ısı değerleri çok mu risk barındırıyor yoksa normal mi çünkü PC daha yeni ve hiç kapanma ya da kasma sorunu yaratmadı bu ısılarda

Peki bu ısı değerleri çok mu risk barındırıyor yoksa normal mi çünkü PC daha yeni ve hiç kapanma ya da kasma sorunu yaratmadı bu ısılarda
Söz konusu notebook olunca haliyle normal görülebilir bir değer olarak gözüküyor bana. Technopat'ın yaptığı birçok notebook incelemelerinde de görmüştüm bu rakamları. Bilgisayarınıza stres testi uygulayın. Sıcaklıklar o derecelere geldiğinde bakın bir frekanslarda bir azalma oluyor mu olmuyor mu diye.

Söz konusu notebook olunca haliyle normal görülebilir bir değer olarak gözüküyor bana. Technopat'ın yaptığı birçok notebook incelemelerinde de görmüştüm bu rakamları. Bilgisayarınıza stres testi uygulayın. Sıcaklıklar o derecelere geldiğinde bakın bir frekanslarda bir azalma oluyor mu olmuyor mu diye.
Stres testini nasıl uygulayacağım hiç yapmadım daha önce bilgim yok

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı