Acer Nitro 5 için RAM önerisi

erdemxzm

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zamanda kendime bir bilgisayar almayı planlıyorum ve tercihimi yapmış durumdayım. Ancak, yaptığım araştırmalar sonucunda cihazın RAM kapasitesinin biraz yetersiz kalabileceğini fark ettim. RAM takıp çıkarmayı başarabileceğime inanıyorum, fakat bilgisayarıma uygun bir RAM seçmem gerekiyor. Halihazırda 8 GB RAM bulunan cihazıma, bir adet 8 GB RAM daha eklemek istiyorum. Bu konuda önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Bilgisayar bu

Cihaz elimde değil
Bunu şunun için sordum, bazı laptoplarda tüm alt kasayı sökmeden ram, hdd ve bazen wi-fi kartına erişebiliyorsunuz. Küçük bölmeler halinde tasarlanıyor ve sadece 2-3 vida ile basitçe açabiliyorsunuz. Ancak genelde tüm alt kasayı sökmek zorunda kalmak, alt kasanın tırnaklarını kırmakla sonuçlanıyor. Genellikle ultrabooklarda olmak üzere bazılarında ise ram chipleri bile anakarta lehimli geliyor, yükseltemiyorsunuz, bunları bilmek gerekiyor doğru seçim yapabilmek adına.

Bu kısımlarda bir sıkıntı yoksa, - en azından ram arttırılabilyor ise- üzerindeki ram in frekans ve timing değerleri ile uyumlu bir ram daha alarak arttırılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı