Acer Nitro 5 için termal macun önerisi

Hocam PTM 7950 diye bir macun var ped gibi sürülüyor isterseniz ona bir göz atın derim. Isınınca sıvılaşıp soğuyunca katılaşan bir macun.
Garanti bitimine doğru yapacağım. Yoksa garanti dışı kalıyormuş.

RAM SSD ekleyen bazı kişilere de garanti dışı bıraktığını söylüyorlar.
Bazılarına da kalmayacağını söylüyorlar garip bir firma. Hem kötü soğutma sistemi hem kötü servis.

Bazılarına da kalmayacağını söylüyorlar garip bir firma. Hem kötü soğutma sistemi hem kötü servis.

Katılıyorum. Bu soğutma bloğu yetersiz kalıyor, CPU ve GPU arasında sadece 2 tane bakır boru var ve fan ızgaraları küçük yapılmış. Kasada fanların ucunda hala boşluk var 2cm kadar ızgarları bira daha büyük yapsalar belki biraz daha iyi olabilirdi.

Katılıyorum. Bu soğutma bloğu yetersiz kalıyor, CPU ve GPU arasında sadece 2 tane bakır boru var ve fan ızgaraları küçük yapılmış. Kasada fanların ucunda hala boşluk var 2cm kadar ızgarları bira daha büyük yapsalar belki biraz daha iyi olabilirdi.
İşin teknik kısmını bilmiyorum fakat bu kadar gürültü çıkaran pc'nin soğuması gerekir. 6-7 aylık pcde cs2 oynarken 90-97 derece arası gezinmeyim bir zahmet. Bu pc kullanılacaksa yapılacak en güzel şey iyi macun ve işlemci watt limiti.

İşin teknik kısmını bilmiyorum fakat bu kadar gürültü çıkaran PC'nin soğuması gerekir. 6-7 aylık PC'de CS2 oynarken 90-97 derece arası gezinmeyim bir zahmet. Bu PC kullanılacaksa yapılacak en güzel şey iyi macun ve işlemci watt limiti.

Soğutma sisteminin kesinlikle değişmesi lazım hocam o fan çıkışlarında bile bakır boru arasında boşluk var. İşlemci wattını düşürmek de performansı etkiliyor. Ben sıvı metal kullanıyorum dereceler güzel ama termal kısma yiyor yine de.

Soğutma sisteminin kesinlikle değişmesi lazım hocam o fan çıkışlarında bile bakır boru arasında boşluk var. İşlemci wattını düşürmek de performansı etkiliyor. Ben sıvı metal kullanıyorum dereceler güzel ama termal kısma yiyor yine de.
Mesela cs’de yer yer maks 60w çekiyor 55w’a düşürmek performans kaybı yaşatıyor sayılmaz.

Evet sayılmaz ama biz böyle güzel bir işlemci alıyoruz ama tam performansında kullanamıyoruz.
Grafik ağırlıklı oyunlarda zaten maks 40-45w çeker. Aslında 100 küsür wattlar nadir şeylerde veya r23 testi gibi şeylerde lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı