Acer Nitro 5 ile yaşadıklarım ve yorucu iade süreci

Geçmiş olsun. HP de daha kötü bir deneyimden sonra mahkeme kararıyla 9 ayın sonun da ürünü iade edip paramı satın aldığım değer üzerinden alabilmiştim. Neyse ki fiyatlar o zaman şimdiki gibi değildi de yeni bir bilgisayar alabilmiştim. O günden beri HP'den uzak duruyor, Dell'den şaşmıyorum.
Bende yaklaşık 2.5-3 ayın sonunda alabildim. Bir daha Acer`dan böyle büyük fiyatlarda ürün almam.

Teşekkür ederim.
 
Öncelikle yanlış başlık altında konu açtıysam herkesten özür diliyorum.
Yaklaşık 4 ay önce Hepsiburada üzerinden Acer Nitro 5 satın aldım(5600H 3060). Aldıktan bir süre sonra masaüstünde gezerken YouTube üzerinden bir şey izlerken veya başka bir sitede bir şey izlerken anlık 2 saniyelik donmalar yaşandığını o donmalar yaşandığı sırada cihazın internet bağlantısının bile koptuğunu fark ettim.
Acer yetkili servisi aradım durumu anlattım ve benden snıd numarası istediler. Kontrol ettiklerinde cihazın garantisinin bitmiş olarak göründüğünü ve bu şartlarda servise alamayacaklarını söylediler ve söyledikleri bir maile faturamın fotoğrafını göndermemi istediler. Gönderdikten sonra 48 saat içerisinde cevap verileceği söylenmişti ama tam 5 gün sonra satış tarihi ile fatura kesim tarihi arasındaki farktan dolayı garanti bilgisini onaylayamadıklarını söylediler. Faturamla beraber garanti belgesini tekrar göndermem istendi ve tekrardan 5 gün sonra cevap aldım garanti bilgim onaylanmıştı. Tekrardan servisle görüştüm ve yeni cihazı servise göndermenin mantıklı olmadığını doa kapsamında satıcıya(senkron teknoloji) göndermemi istediler bende öyle yaptım. Satıcı rapor için servise gönderdi ama servis herhangi bir sorun bulamadı Windows 10 kurup satıcıya teslim etmişler. Satıcıya iade istediğimi söylediğim için iade yapılacak diye cihazı 30 gün bana göndermeden beklettiler bu sürede ben bilgisayarsız kalmıştım. Ama sonunda iade almadılar ve 35. gün cihaz elime ulaştı aynı sorunlar devam ediyordu. Satıcı ile tekrar görüştüm bu sefer benim Acer servisine göndermemi istediler herhangi bir sorun çıkarsa iade alacaklarını söylediler. Gönderdim ama yine herhangi bir sorun yok denilip tekrar gönderildi.
Bu geçen sürede gerek ailevi olsun gerek kendi psikolojim olsun çok yorulmuştu. Büyük bir para ödeyip sorunlu bir cihaz aldığımı düşünüyordu herkes.
Cihaz elime ulaşmadan önce servisi aradım ve cihazın servis kaydını sorgulatmak hangi sebepten nelerin kontrol edildiğini öğrenmek istemiştim. Müşteri hizmerlerindeki hanımefendi daha önce "ekran oyun oynarken piksel piksel oluyor." başlığı altında servise geldiğini söyledi. Tarihini ve göndereni sorduğumda ben almadan 2 ay önce dmarkt teknoloji adına cihaz servise gitmiş 2 sonra da bana satılmış.
Tekrardan satıcı(senkron teknoloji) ile görüştüm bu olaylar yaşanırken satıcı ile sürekli iletişim halindeydik onlar da elinden geleni yaptılar yardımcı olmaya çalıştılar. Durumun seri numarası karışıklığı olabileceğini kontrol edip tekrar dönüş yapacaklarını söylediler. Bir gün sonra tekrar iletişime geçtiler ve cihaz gerçekten de ben almadan 2 ay önce servise gitmiş. İade alabileceklerini cihazı kendilerine göndermemi istediler. Bende öyle yaptım ve herhangi bir sorun yaşanırsa hukuki yollara başvuracağımı belirttim. Cihaz ellerine ulaştıktan 1 gün sonra iade gerçekleşti. Bu psikolojik olarak yorucu süreci bu şekilde atlattım yani sıfır kapalı kutu diye aldığım ürün meğer öyle değilmiş :D

Bende de Acer Nitro 5 RTX 3050 olan modeli var. Sadece nadiren Youtube'ta ana sayfadaki bu büyük reklam çıkınca hafif ekran yamuluyor . Bende bir de şarj sorunu var. Daha önce laptop kullanmadım o yüzden normal mi bilmiyorum ama 1 saat CS:GO ve tarayıcılar açıkken 70 şarj azalıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-03-23 180233.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-23 180233.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 34
@bombili ben de dell den yana problemler yaşadım hayat :d

Bende de Acer Nitro 5 RTX 3050 olan modeli var. Sadece nadiren Youtube'ta ana sayfadaki bu büyük reklam çıkınca hafif ekran yamuluyor . Bende bir de şarj sorunu var. Daha önce laptop kullanmadım o yüzden normal mi bilmiyorum ama 1 saat CS:GO ve tarayıcılar açıkken 70 şarj azalıyor.
Adaptörü kaç watt
 
Bende de Acer Nitro 5 RTX 3050 olan modeli var. Sadece nadiren Youtube'ta ana sayfadaki bu büyük reklam çıkınca hafif ekran yamuluyor . Bende bir de şarj sorunu var. Daha önce laptop kullanmadım o yüzden normal mi bilmiyorum ama 1 saat CS:GO ve tarayıcılar açıkken 70 şarj azalıyor.
Sarj normal geldi oyunlar zaten deli gibi sarj yiyor. Bendede aynı model var.
 
Peki benim yazdığım gibi ekran sorunu sizde de var mı?
Yok ekranda o tür bir sorun olmadı ama şöyle bir şey vardı. Ryzen 5 5600H işlemci RTX3050 ekran kartlı model benimki. İşlemcinin dahili GPUsuna gelen otomatik güncelleme sonrası amd softwarei çalışmıyordu ve bazı oyunlarda görüntü gelmeme pikselli gelme gibi sorunlar vardı. Bende o driveri amdnin sitesinden tekrar kurdum sonrasında o driverin otomatik güncellemesini durdurdum. Bu şekilde sorunum çözüldü.
 
(5600H 3060). Aldıktan bir süre sonra masaüstünde gezerken YouTube üzerinden bir şey izlerken veya başka bir sitede bir şey izlerken anlık 2 saniyelik donmalar yaşandığını o donmalar yaşandığı sırada cihazın internet bağlantısının bile koptuğunu fark ettim.
Geçen Recep Bey'de konu açtı bu sorun AMD işlemci olan cihazlar da mevcut taa AMD 2000 serisi mobil işlemcili farklı marka model cihazlar da yaşadım. Genelde soruna sebebiyet veren TPM diyorlardı ki 2500U işlemci olan TPM olmayan Lenovo marka da aynı anlık donma takılma, ses varsa seste takılıyordu dediğin sürelerde. Daha önce Aspire 3 vardı onda da 2300U vardı onda da vardı aynı sorun. Şimdi 4600H işlemci bilgisayar onda da var anlık takılma. Yani marka model fark etmezken bu sorunu AMD işlemcili bilgisayar da görmüş oldum.

Aspire 3 cihazı da ve Lenovo da iade etmiştim ki takılma için değil daha çok birinde bilerek performans kısıtlanması ısınma olmaksızın diğerinde yaşadığım yazılımsal kronik ekran kartı probleminden THH ile iade etmiştim.
 

Geri
Yukarı