Acer Nitro 5 laptop bataryası nasıl sürekli devre dışı bırakılır?

desibel

Centipat
Katılım
9 Haziran 2022
Mesajlar
359
Arkadaşlar merhaba Acer Nitro 5 bir laptopum var. Cihazımda Acer Care Center uygulamasından pili devre dışı bırakıp direk prizden elektrik çekmesini sağlıyorum. Ancak bu kalıcı olmuyor maalesef. Örneğin şimdi bu ayarı açtım, prize takılıyken pil ışığı hiçbir şekilde yanmıyor. Bu güzel çünkü pili kullanmıyor şu an cihaz. Ancak cihazı kapatıp prizden çıkarıyorum. Örneğin yarın akşam yine prize taktığımda bu sefer direkt pil ışığı yanmaya başlıyor. Yani pil şarj olmaya ve cihaz pilden gelen elektriği kullanmaya başlıyor. Acaba prizden çektiğim için mi böyle oluyor? Cihazı açmadan önce mutlaka prize takıyorum. Ancak şöyle de bir şey varki simdi kapatsam, fisten çeksem ve tekrar taksam pil ışığı yanmıyor. Yani kısa süreli zamanlarda tekrar laptopu açarsam bir sorun olmuyor ancak 1 gün sonra falan prize takarsam sorun oluyor. Pil kullanımını sürekli durdurmanın bir yolu yok mu acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba Acer Nitro 5 bir laptopum var. Cihazımda Acer Care Center uygulamasından pili devre dışı bırakıp direk prizden elektrik çekmesini sağlıyorum. Ancak bu kalıcı olmuyor maalesef. Örneğin şimdi bu ayarı açtım, prize takılıyken pil ışığı hiçbir şekilde yanmıyor. Bu güzel çünkü pili kullanmıyor şu an cihaz. Ancak cihazı kapatıp prizden çıkarıyorum. Örneğin yarın akşam yine prize taktığımda bu sefer direkt pil ışığı yanmaya başlıyor. Yani pil şarj olmaya ve cihaz pilden gelen elektriği kullanmaya başlıyor. Acaba prizden çektiğim için mi böyle oluyor? Cihazı açmadan önce mutlaka prize takıyorum. Ancak şöyle de bir şey varki simdi kapatsam, fisten çeksem ve tekrar taksam pil ışığı yanmıyor. Yani kısa süreli zamanlarda tekrar laptopu açarsam bir sorun olmuyor ancak 1 gün sonra falan prize takarsam sorun oluyor. Pil kullanımını sürekli durdurmanın bir yolu yok mu acaba
Dostum bende nitro kullanıyorum acaba nereden yapıyorsun bu ayarı pil ömrü için gerçekten iyi bir şey
 
Acer nitro 5 an515 45

Hocam bilginiz varsa lütfen yardım edin 2 gündür çare bulamadım

Rtx 3050ti r55600h modeli


Hocam var mı bilginiz bu konuda?
Bir süre kapalı kaldıktan sonra veya prizden çıkartıp kullanıldıktan sonra uygulama üzerinden ayarlanmış olmasına rağmen tekrar prize takıldığında batarya üzerinden güç alarak çalışması default olarak ayarlanmış. Maalesef bunu değiştirmek mümkün değil.
 
Bir süre kapalı kaldıktan sonra veya prizden çıkartıp kullanıldıktan sonra uygulama üzerinden ayarlanmış olmasına rağmen tekrar prize takıldığında batarya üzerinden güç alarak çalışması default olarak ayarlanmış. Maalesef bunu değiştirmek mümkün değil.
Anladım hocam, keşke böyle olmasaydı. Prizdeyken ben ayarı değiştirene kadar pili kullanım dışı bırakması daha mantıklı olurdu.

Değerli Müşterimiz,

Acer İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz elektronik posta mesajı için teşekkür ederiz.

Belirtmiş olduğıunuz şekilde prizdeyken pili devre dışı bırakma özelliği bulunmamaktdır.. Bu şekilde sürekli prizde kullanmak pil ömrünüzü kısaltabilir. Hfatda bir defa bile olsa %10 seviysine indirip yeniden şarj etmenizi öneririz.

Acer destek ekibinin mesajı
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı