Acer Nitro 5 laptop çift kanal RAM nasıl olmalı?

MehmetAslann

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
22
Çözümler
1
Arkadaşlar Acer Nitro 517-54 modeli laptopa sahibim ben ilk aldığımda FPS sorunları yaşıyordum CS:GO BF5 tarzı oyunlarda ilk laptop deneyimim olduğu için performans 3060 laptoplara göre hoşuma gitmemişti ancak forumda ki arkadaşlardan yardım alarak RAM satın alarak Dual channel RAM yaptım ancak benim kafama takılan konu.
16 GB tek slot RAM'im vardı daha sonra bir 16 GB daha alarak 32 GB RAM yaptım.
Kısmen de olsa FPS artışı yaşadım ancak gene de tatmin olmadım. İşlemciden dolayı mı yoksa Dual channel yazdığı halde Dual channel RAM'lerin 2x8 daha mı iyi olur anlayamadım arkadaşlar.

PUBG kalabalık çatışmalarda ultrada 60'a kadar düşüyor bazen genelde 80 90 ortalama bazen de 100 110.
Dying Light 2 de 65 70 FPS ultrada alıyorum.
CS:GO'da 120 220 arası genelde 150 170 arası ancak ara ara çatışma esnasında 114'e kadar düştüğünü gördüm bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı?

İşlemci sıcaklıklarım 90 93 oluyor bazen acaba fabrika termal macunu mu dandik çözemedim ya da ben mi çok şey bekliyorum laptoptan yardımcı olursanız sevinirim daha önce masaüstü kullanıyordum.
 
Değerleriniz iyi gözüküyor. Sonuçta bu cihazlar laptop ısınan cihazlar arada thermal throttle yemeleri normal. Bilgisayarınızda Turbo fan modu varsa onu açıp test edin. Böylelikle sıcaklıktan dolayı fpsnizin düşüp düşmediğini anlayabilirsiniz. NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarları performansa çekmeyi unutmayın bir nebze de olsa fpsnizi arttırabilir. DLSS teknolojisi destekleyen oyunlarda DLSS açmak da fpsnizi hayli yükseltebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı