Acer Nitro 5 laptop nasıl temizlenir?

Detret

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Acer Nitro AN517-54 laptopum var. Tornavida ve termal macun sipariş ettim. Ilk defa termal macun değiştirip temizlik yapacağım ve laptop daha önce hiç açılmadı. Statik elektrik ile ilgili bir şeyler gördüm. Nelere dikkat etmem gerek ve bu statik elektrik için nasıl bir önlem alabilirim? Toprağa vs. dokunsam faydası olur mu?
Bir de süpürgelerde üfleyicim yok fanları mecburen çıkartacağım termal macun değiştirmek için. Fanlar çok pis ve diş fırçası veya kulak temizleme çöpüyle temizlesem olur mu ya da kendi ağzımla üflesem işe yarar mı? Öğrenciyim evde fön makinesi vs. de yok, nasıl bir yol izlemeyelim?

1736496450014.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Acer Nitro AN517-54 laptopum var. Tornavida ve termal macun sipariş ettim. Ilk defa termal macun değiştirip temizlik yapacağım ve laptop daha önce hiç açılmadı. Statik elektrik ile ilgili bir şeyler gördüm. Nelere dikkat etmem gerek ve bu statik elektrik için nasıl bir önlem alabilirim? Toprağa vs. dokunsam faydası olur mu?
Bir de süpürgelerde üfleyicim yok fanları mecburen çıkartacağım termal macun değiştirmek için. Fanlar çok pis ve diş fırçası veya kulak temizleme çöpüyle temizlesem olur mu ya da kendi ağzımla üflesem işe yarar mı? Öğrenciyim evde fön makinesi vs. de yok, nasıl bir yol izlemeyelim?

Eki Görüntüle 2392919
Garantisi varsa garanti dışı kalır, Acer'in servisi hızlı yanıt veriyor. Servise yolla bence garantisi devam ediyorsa eğer.

Öncelikle vidaları dikkatli sökün yalama olmasın, kapağı açınca pil kablosunu çıkarın fanları yumuşak diş fırçası ile temizleyin macunu sürüp kapatn.

Laptopun içerisine fön vs tutulmaz. Statik elektrik için bantlar var istersen alırsın ucuz bir şey ama gerek yok ben bu zamana kadar kullanmadım, sorun olmadı. Görünmeyen vida yerleri veya kablo bağlantılarını görmek için referans bir video ile gitmeni tavsiye ederim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Model farklı ama muhtemelen kasa aynıdır.

Garantisi varsa garanti dışı kalır, Acer'in servisi hızlı yanıt veriyor. Servise yolla bence garantisi devam ediyorsa eğer.

Garantisi kalmadı maalesef 3 yıl olacak satın alalı.

Laptopun içerisine fön vs tutulmaz. Statik elektrik için bantlar var istersen alırsın ucuz bir şey ama gerek yok ben bu zamana kadar kullanmadım, sorun olmadı. Görünmeyen vida yerleri veya kablo bağlantılarını görmek için referans bir video ile gitmeni tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Model farklı ama muhtemelen kasa aynıdır.

Teşekkür ederim videoyu izleyerek dikkatli bir şekilde yapacağım.

Öncelikle vidaları dikkatli sökün yalama olmasın, kapağı açınca pil kablosunu çıkarın fanları yumuşak diş fırçası ile temizleyin macunu sürüp kapatn.

Anladım çok teşekkür ederim öğrenmek istediğim buydu.

Statik elektrik konusunda bir bilginiz var mı bazı yerlerde parçaların çok hassas olmadığı sıkıntı çıkmayacağı yazıyordu. Herhalde ekran kartına elimde dokunmadığım sürece bir sıkıntı olmaz doğru mudur?

Şöyle eldiven tarzı plastik varsa takın yoksa önce pil kablosunu çıkarın kabloyu çıkardıktan sonra açma tuşuna iki üç kez basın birşey olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı