Acer Nitro 5 model laptopta 120 Hz'de alınan performans, 144 Hz'e göre daha iyi

İşletim sistemi
Windows 11

Blacksidemre

Gigapat
Süper Moderatör
Makaleler
5
Yer
İstanbul
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
Acer Nitro 5 AN515-57
İşlemci
i7 11800H
Merhaba arkadaşlar, Acer Nitro 5 AN515-57 model bir laptop kullanıyorum. Sabaha karşı birkaç test yaptım ve CS2 ile Overwatch 2 oynarken ekran yenileme hızını 120 Hz olarak ayarladığımda oyunların çok akıcı çalıştığını fark ettim. Bu ayarda sistem daha az ısınıyor ve zorlanmıyor. Ancak 144 Hz'e geçtiğimde oyunlar o kadar akıcı görünmüyor. Arada mikro gecikmeler bariz fark ediliyor.

3-5 defa 10'ar dakikalık oyun seanslarını oynadıktan sonra 120 Hz gayet akıcıydı. 144 Hz seçeneklerinde oyunun daha akıcı olması gerekmez miydi, bu neyden kaynaklanıyor?

Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarı açık, değişken yenileme hızı ayarı kapalı.

İki oyunda da 144 FPS üzeri almama rağmen 120 Hz akıcılığı, 144 Hz ayarında yok.

Sistem yüksek performans modunda ve bütün sürücüleri güncel. Şarjda kullanıyorum. Dikey eşitleme iki oyunda da kapalı.

Ekran kartınız kaç watt? Anladığım kadarıyla ekran kartınız 144 FPS vermek için bahsettiniz oyunlarda yeterli güce sahip değil. Watt değeri oldukça düşük olmalı stock modele nazaran.
Referans aldığım video: Süprizbozan
144 Hz'de daha akıcı olmalı diyorsunuz mantıken öyle fakat arada bir fark var.
120 Hz ve 130 FPS aldığınızda ekranda yırtılmalar ve input lag görmeyeceksiniz.
Çünkü sisteminiz zaten gereken kare yenileme hızını yakalayabiliyor.
144 Hz kullanıp yine aynı 130 FPS'i aldığınızda ekranda yırtılmalar görmeniz normal.
Bunların üstüne V-Sync açıksa inputlag da cabası.

Ekran kartınız kaç watt? Anladığım kadarıyla ekran kartınız 144 FPS vermek için bahsettiniz oyunlarda yeterli güce sahip değil. Watt değeri oldukça düşük olmalı stock modele nazaran.

95W hocam ama Overwatch 2'de rahatça 180-250 arası veriyor. CS2'de 150-200 arası alıyorum.

144 Hz kullanıp yine aynı 130 FPS'i aldığınızda ekranda yırtılmalar görmeniz normal.
Bunların üstüne V-Sync açıksa inputlag da cabası.

Sanırım bundan kaynaklı oluyor ama 144 FPS üstündeyken de (yani hiç drop olmadığında) akıcılıkta 120 Hz daha üstündü.

95W hocam ama Overwatch 2'de rahatça 180-250 arası veriyor. CS2'de 150-200 arası alıyorum.

Sanırım bundan kaynaklı oluyor ama 144 FPS üstündeyken de (yani hiç drop olmadığında) akıcılıkta 120 Hz daha üstündü.

Anlık FPS droplarından kaynaklı oluştuğunu düşünüyorum.
Müsait bir zamanınızda %1 ve %0.1 FPS değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

Anlık FPS droplarından kaynaklı oluştuğunu düşünüyorum.
Müsait bir zamanınızda %1 ve %0.1 FPS değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

Akşam paylaşabilirim hocam. Ek olarak farklı marka RAM'ler kullanıyorum. Kit olmadıkları için büyük ihtimal bundan 1% ve 0.1% FPS değerleri düşük gelecektir.

Merhaba arkadaşlar, Acer Nitro 5 AN515-57 model bir laptop kullanıyorum. Sabaha karşı birkaç test yaptım ve CS2 ile Overwatch 2 oynarken ekran yenileme hızını 120 Hz olarak ayarladığımda oyunların çok akıcı çalıştığını fark ettim. Bu ayarda sistem daha az ısınıyor ve zorlanmıyor. Ancak 144 Hz'e geçtiğimde oyunlar o kadar akıcı görünmüyor. Arada mikro gecikmeler bariz fark ediliyor.

3-5 defa 10'ar dakikalık oyun seanslarını oynadıktan sonra 120 Hz gayet akıcıydı. 144 Hz seçeneklerinde oyunun daha akıcı olması gerekmez miydi, bu neden kaynaklanıyor?

Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarı açık, değişken yenileme hızı ayarı kapalı.

İki oyunda da 144 FPS üzeri almama rağmen 120 Hz akıcılığı, 144 Hz ayarında yok.

Sistem yüksek performans modunda ve bütün sürücüleri güncel. Şarjda kullanıyorum. Dikey eşitleme iki oyunda da kapalı.

Aynı sorun bende de mevcut bir türlü çözemedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı