- RAM
- 16 GB
- SSD veya HDD modeli
- 512 GB SSD
- Ekran kartı
- RTX 3060
- Anakart
- Acer Nitro 5 AN515-57
- İşlemci
- i7 11800H
Merhaba arkadaşlar, Acer Nitro 5 AN515-57 model bir laptop kullanıyorum. Sabaha karşı birkaç test yaptım ve CS2 ile Overwatch 2 oynarken ekran yenileme hızını 120 Hz olarak ayarladığımda oyunların çok akıcı çalıştığını fark ettim. Bu ayarda sistem daha az ısınıyor ve zorlanmıyor. Ancak 144 Hz'e geçtiğimde oyunlar o kadar akıcı görünmüyor. Arada mikro gecikmeler bariz fark ediliyor.
3-5 defa 10'ar dakikalık oyun seanslarını oynadıktan sonra 120 Hz gayet akıcıydı. 144 Hz seçeneklerinde oyunun daha akıcı olması gerekmez miydi, bu neyden kaynaklanıyor?
Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarı açık, değişken yenileme hızı ayarı kapalı.
İki oyunda da 144 FPS üzeri almama rağmen 120 Hz akıcılığı, 144 Hz ayarında yok.
Sistem yüksek performans modunda ve bütün sürücüleri güncel. Şarjda kullanıyorum. Dikey eşitleme iki oyunda da kapalı.
3-5 defa 10'ar dakikalık oyun seanslarını oynadıktan sonra 120 Hz gayet akıcıydı. 144 Hz seçeneklerinde oyunun daha akıcı olması gerekmez miydi, bu neyden kaynaklanıyor?
Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması ayarı açık, değişken yenileme hızı ayarı kapalı.
İki oyunda da 144 FPS üzeri almama rağmen 120 Hz akıcılığı, 144 Hz ayarında yok.
Sistem yüksek performans modunda ve bütün sürücüleri güncel. Şarjda kullanıyorum. Dikey eşitleme iki oyunda da kapalı.