OpenCore Acer Nitro 5 Ses Kartı Tanıtma

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
  • i7 10750H
  • GTX 1660 Ti
  • 2x16 GB RAM
  • 512 GB NVMe M.2 SSD
@tristessehivernale @Yiğit Gençer Ses kartını nasıl aktif edeceğim ? ''2.Adım: “config.plist” dosyanızı OpenCore Configurator ille açın ve “boot-args” içine alcid=x komutunu ekleyiniz. (x harfi sayı olabilir. Örnek: alcid=3 ya da alcid=1 gibi komutlar.)'' burada takıldım. Şu an için Wi-Fi çalışıyor. Hoparlör ve mikrofon sorunu da çözersem tekrar temiz kurulum yapıp üzerine Windows kuracağım. Sanırım en sağlıklısı bu boot sorunları için.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210331-171958_Gallery.jpg
    258,8 KB · Görüntüleme: 44
Config dosyanı editör ile aç, aratma kısmına boot-args yaz. Komutların olduğu yere alcid=3 yazıp kaydet, yeniden başlat. 3 ile olmuyorsa değiştirip 28 yapmayı dene.
Hocam acemilikten bodoslama bir şeyler yaptım ama şu an her şey çalışıyor. Sadece açılışta itlwm çalışmıyor uyarısı geliyor, USB'siz boot olmuyor, Windows ile ve çok basit bir problem muhtemelen klavyede ''et'' işareti yapamıyorum.

Itlwm, HeliPort'tan dolayı çalışmıyor olabilir. Ben de dün gece yaşadım, GitHub'tan kendilerini takip etmek gerekebilir. USB'siz boot için bir şey diyemiyorum. OpenCore ile alakalı olduğunu düşünüyorum ben. Normalde Catalina ve sonrasında; önce macOS sonra Windows diyenler var fakat tam tersi olmasına rağmen Clover'da yapabiliyordum.

Şimdilik USB boot devam edeceğim çok da önemli değil açıkçası. Bu kadar sorunsuz olacağını tahmin etmemiştim gerçekten. Uygun bir zamanda rehber de paylaşacağım aynı ve benzeri model laptop kullananlar için her ne kadar hepsi Technopat rehberlerinde olsada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…