Acer Nitro 5 Windows 10 fare imleci yok

ThisistheW4y

Yoctopat
Daha fazla  
Selam dostlar.
Bir süre önce GarajOnline üzerinden sipariş ettiğim Acer Nitro 5 laptop bugün elime ulaştı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videosuyla Microsoft'un kendi sitesinden videodakinin aynısı olacak şekilde kurulum için bir USB flash bellek hazırladım. Videoda gösterildiği BIOS'tan F12 boot menu ayarıyla önyükleme menüsünü enabled, Secure Boot'u disabled hale getirdim ve kuruluma başladım. Sorun(lar) da burada başladı diyebilirim. Videodakinin aksine kurulum sırasında fare imleci yoktu, fare bağlamadığımdan olmuştur diye düşünerek fare bağladım, ama yine imleç yoktu. Farenin bilgisayarcıdan alma, alındığı ilk günden itibaren çift tıklama sorunu olan bir fare olmasına lanet ederek fare ve imleç olmadan kuruluma Tab, enter ve Enter'in çalışmadığı durumlarda Space'i kullanarak devam ettim.

Depolama aygıtları kısmına geldiğimde ikinci sorunla, yani Windows'u kuracak herhangi bir yerin olmamasıyla karşılaştım. Bunu, her ne kadar videoda tavsiye edilmese de, Windows Kurarken Hiçbir Sunucu Bulunamadı videosunda gösterilen VMD ayarını kapatarak çözdüm. Elimde videodaki diğer yöntem olan bir Flash'a sürücüleri yüklemek için kullanabileceğim ikinci bir Flash'ım yoktu. Bu kısımdan sonra "hadi sizi bir ağa bağlayalım" kısmında seçebileceğim herhangi bir ağ olmaması (evde kullanılabilir bir Wi-Fi ağı olmasına rağmen) ve "cihazınız için gizlilik ayarını seçin" ekranında yine imleç olmadığı için hepsini açık durumda onaylayarak kurulumu bitirmem dışında bir sorun yaşamadım.

Kurulum bittikten sonra konuyu asıl açma sebebim olan fare imlecinin olmaması sorununu yaşadım, touchpadle de herhangi bir yere varamadım, yine imleç yoktu. Sorunum kısaca bu dostlar, yeni dizüstü bilgisayarımda ne Windows 10'un kurulumu sırasında, ne de kurulum sonrasında bir fare imleci yok. Ne yapabilirim? Denetim Masası'nda fare ve imleç ile alakalı ayarları kurcaladım, ama bir sonuca varamadım.

Bilgisayarla birlikte gelen sürücülerin olduğu paketi açmadığımı belirtmek isterim. Paketteki sürücüleri yüklediğimde sorunların çözüleceğini düşünüyorum, ama bu sorunla yarın uğraşmaya karar verdiğimden sizin de fikirlerinizi almak istedim. Aklımda bir başka çözüm olarak Windows kurulumunu ISO olarak indirip, Rufus'la biçimlendirerek yapmak yerine Media Creation Tool'da Windows'un USB'ye kurulması seçeneğini seçmek, ve sistemi bu yöntemle kurmayı denemek var ama onun da ne kadar işe yarayacağından emin değilim.
En son çözüm olmasını umduğum şey ise bilgisayarla birlikte sipariş ettiğim Delux M700 farenin yarın gelecek olması ve bilgisayarı bundan böyle fareyle kullanacak olmam.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı