Acer Nitro 5'teki ölü pixel garantiye girer mi?

raevenn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Cihazımı 2023 Temmuz ayında almıştım. 2025 Temmuz ayına kadar garantisi var. Ekranda ölü pixel olduğunu fark ettim. Garantiye göndersem değişim yapılır mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-04-20 saat 20.38.35_856cc9f9.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-20 saat 20.38.35_856cc9f9.jpg
    341,6 KB · Görüntüleme: 40
Arkadaşı yanlış yönlendirdiğim yok firmaların garanti belgesinde ölü piksel için minimum bir sayı belirttiklerini söylüyorum kullanıcıların garantiden faydalanabilmeleri için. Ben gidipte imkanı yok değişmezler demiyorum hakkını arar dener sonucuna göre ya değişim sağlarlar yada sağlamazlar ki sağlarlarsa ne mutlu arkadaşımıza ölü piksel derdinden kurtulmuş olur.

Buyrun garantisi hakkındaki yazı;

İsterse 10 sayfa yazsınlar önemli değil. Tüketici kanunları gereği ortada eşitsizlik ilkesi sağlayan bir durum var. Aynı parayı verip başkaları ölü piksel olmayan sorunsuz cihaz almışken arkadaşa niye ölü pikselli bilgisayar veriyorlar? belki habire gözüne takılıyor ve cihazını faal bir şekilde kullanamıyor??

Tüketici hukukunun temelinde eşitlik ilkesi yatar. Aynı bedeli ödeyen tüketicilerin, benzer kalitede ve sorunsuz ürünlere sahip olma beklentisi olması çok normaldir. Ayıplı malın varlığı bu eşitlik ilkesine aykırılık teşkil eder ve tüketiciye haklarını arama imkanı tanır, bu yüzden servis reddetse bile hakem heyetine başvurulduğunda bilir kişi ataması yapılır, ekranda 1 adet dahi olsa ölü piksel görünür, bilirkişi rapor yazar ve arkadaşın ekranının ücretsiz değiştirilmesine yönelik heyet karar yazar. Emsal kararlar var çünkü, hatta bu kararlarında bulunup karar görüntülerinin dosyaya konması gerekir. Böylelikle kazanma şansı artacaktır.

Kısacası herkes hakkını aramalı, kanunlar tüketicinin yanında.

Merhaba. Benim Acer Nitro 5 laptop ekranımda böyle bir leke oluşmuştu. Garanti süresinin bitmesine 1 ay kala servise verdim. LCD ekranı değiştirip teslim ettiler. Sizin ekrandaki ölü piksel ne kadar büyük bilmiyorum ama bendeki böyleydi

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-05-05 saat 00.57.03_84e29602.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-05-05 saat 00.57.03_84e29602.jpg
    102,7 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba. Benim Acer Nitro 5 laptop ekranımda böyle bir leke oluşmuştu. Garanti süresinin bitmesine 1 ay kala servise verdim. LCD ekranı değiştirip teslim ettiler. Sizin ekrandaki ölü piksel ne kadar büyük bilmiyorum ama bendeki böyleydi
Hocam en yakın zamanda garantiye göndereceğim. Geçen sene garantiye gönderdim. Ekranda klavye izi vardı ve Klavye ışığı arızalıydı . Klavye izine kullanıcı hatası dediler Klavye ışığınıda zoraki bir şekilde değiştirdiler Onu da okadar kötü bir işçilikle yaptılarki menteşe bölümünden beyaz bir kablo gözüküyor. Umarım düzeltirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı