Arkadaşlar, Acer Predator Helios 300 RTX 2060 model kullanıyorum, şu an hani güçte çalıştığını bilmiyorum. Baktığım kadarı ile 115W ile çalışan cihazda cidden bir performans artışı oluyor, bu durumda bende yapmak istedim bu işlemi. Böyle bir işlem mümkün mü, mümkün ise sağlıklı mı, nasıl yapılır ve şu an kullandığım cihaz kaç W çalışıyor, nereden öğrenebilirim? Teşekkürler.
Intel Extreme Tuning Utality ile CPU'yu yapabilirsin. W artttırarak performansın yükseldiğini ilk senden okuyorum. Ekran kartı BIOS'unu düzenleyerek veya Nvidia Spector ile dene. Ezbere yazamadım.
Zamanında 1660 Ti Max-Q için denemiştim. Normalde 60W çeken ekran kartına 80W güç çektirdim ama nedense performans düştü. Sonra da daha fazla uğraşmadım.
Bugün nvflash yardımıyla 1660 Ti Max-Q olan ekran kartımı 1660 Ti Mobile'a dönüştürüp dönüştüremeyeceğim ile ilgili bir deneme yaptım. 1660 Ti Max-Q ile 1660 Ti Mobile arasındaki tek fark 1660 Ti Mobile 80W TDP güç ile limitlendirilirken 1660 Ti Max-Q 60W TDP ile limitli. Buna bağlı olarak GPU...
Zamanında 1660 Ti Max-Q için denemiştim. Normalde 60W çeken ekran kartına 80W güç çektirdim ama nedense performans düştü. Sonra da daha fazla uğraşmadım.
Bugün nvflash yardımıyla 1660 Ti Max-Q olan ekran kartımı 1660 Ti Mobile'a dönüştürüp dönüştüremeyeceğim ile ilgili bir deneme yaptım. 1660 Ti Max-Q ile 1660 Ti Mobile arasındaki tek fark 1660 Ti Mobile 80W TDP güç ile limitlendirilirken 1660 Ti Max-Q 60W TDP ile limitli. Buna bağlı olarak GPU...