Acer Swift 3 SF315-52G RAM tavsiyesi

batuhan052

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar.
Acer Swift 3 SF315-52G kodlu bilgisayarıma 4 GB RAM'in yetmediğini düşündüğüm için RAM takviyesi yapmak istiyorum.
CPU-Z programı ile baktığım zaman SPD kısmı gözükmüyor, o yüzden AIDA64 ile attım.
4-8 olarak çalışmasında sakınca yok ise 8 GB RAM alıp kendim takmak istiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bende de spd kısmı gözükmüyor Lenovo İdeaPad L340-15IWL Bende de 4gb ram var bende yükseltmek istiyorum. Ancak bende pek bilgi alamadım.
4-8 Çalışmasında problem yok. Sadece aynı mhz ve CL değerlerinde olmasına dikkat etmelisin.

Aynı model bende de vardı. 2666MHz Kingston bellekle gelmişti. Yanına yine 2666MHz Crucial bellek almıştım ve Dual Channel çalışmıştı. 8 GB DDR4 2666 MHz CL19 SO-DIMM bellek almalısınız. Markanın farklı olması bir şey değiştirmiyor. Ama cihazdaki işlemci 2400MHz'ye kadar desteklediğinden belleği bu frekansta kullanacak bilginiz olsun.

@okansen14 Bilginizin olmadığı konulara yazıp da insanları yanlış yönlendirmeseniz keşke. Belleklerin içinde bulunan çiplerin aynı olması uyumluluk için MHz ve CL değerinden çok daha önemlidir.

Bu belleği tavsiye ederim.

Hocam yazdığım mesajın neresinde yanlış bilgi var belirtir misiniz? Belirttiğim özelliklerde bellek alıp Dual Channel kullandım ben.

Hocam yazdığım mesajın neresinde yanlış bilgi var belirtir misiniz?
Belirtmiştim aslında.
Markanın farklı olması bir şey değiştirmiyor.
Bu kısım yanlış. Markanın farklı olması çok şey değiştirir. Çipler farklı olursa uyumsuzluk sorunu yaşama ihtimaliniz artar.
Belirttiğim özelliklerde bellek alıp Dual Channel kullandım ben.
Sizde sorun olmaması başkalarında sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.

O halde cihazın Kingston marka bellekle geldiğini tekrarlamam fikrinizi değiştirebilir belki. Siz Crucial önermiştiniz.

Buyurun cihazın SPD ekranı.
Daha önceden aynı nedenden açtığım konunun linkini de bırakayım. Konu sahibine yardımı olacaktır.

O halde cihazın Kingston marka bellekle geldiğini tekrarlamam fikrinizi değiştirebilir belki. Siz Crucial önermiştiniz.
Crucial önerme sebebim tüm belleklerinde Micron çip kullanmaları. Kingston ise Micron dışında bir sürü DRAM üreticisiyle çalışıyor. Kinston alıp riske girmenin lüzumu yok. SPD kısmına bakarsanız Micron çip kullandığını anlarsınız.

Anladım hocam. Ama 2400MHz CL17 bellek önermenizdeki mantığı anlamadım. Neyse, linkini bıraktığım konu zaten yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…