Acer Swift 3 SF315-52G vs SF315-41G

mstf_zgr

Decapat
Daha fazla  

Bu iki ürün arasında kaldım. En azından bir tık eski oyunları akıcı oynamak için F/P ürünü arıyorum. İkisine de her türlü 4 GB RAM takviyesi yapacağım. Bildiğim kadarıyla RX540 ile MX150 benzer performanslar veriyor. Ancak RX540X makyajlı hali olduğu için daha yüksek performans verir mi sizce? Darboğaz, ısınma sorunu falan yaşar mıyım bu modellerde? İşlemci performansları kıyasla nasıl? Kullanıcılar yazarsa çok sevinirim. Bir de SF315-41G olan modelin bazı sitelerde RX540 ekran kartı olduğu yazıyor. Satıcıya yazdım dönmedi, emin de olamadım bilginiz var mı? Benzer konular açılmış ancak kullanıcı yorumları gelmemiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gönderdiğiniz model ASUS olması ve RAM dışında hem ekran kartı hem de işlemci performansı olarak daha düşük kalıyor? ki bu parçaları değiştiremiyoruz.

Gönderdiğiniz model ASUS olması ve RAM dışında hem ekran kartı hem de işlemci performansı olarak daha düşük kalıyor? ki bu parçaları değiştiremiyoruz.
Asus olmasından dolayı değil. MX230 daha güncel ve yeterli bir kart. Attığınız 2. laptoptan işlemci faktörünce önde. 300 lira daha ucuza 8 GB RAM bir model almış oluyorsunuz. Seçim sizin.

Ryzen5 her ne kadar 2binli nesil olsa da çekirdek sayısı daha fazla ve turbo frekansı daha yüksek ve CPU mark skoru daha yüksek görünüyor. Hadi diyelim denk.
MX230 daha yeni nesil olsa da performansı bariz daha düşük görünüyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bir de ASUS 2133mhz ram ve fullhd değil. Ekran da IPS değil. ASUS'u baştan elemiştim tek artısı 8gb ram. Ama yine de teşekkürler.

Ryzen5 her ne kadar 2binli nesil olsa da çekirdek sayısı daha fazla ve turbo frekansı daha yüksek ve CPU mark skoru daha yüksek görünüyor. Hadi diyelim denk.
MX230 daha yeni nesil olsa da performansı bariz daha düşük görünüyor:

Bir de ASUS 2133mhz ram ve fullhd değil. Ekran da IPS değil. ASUS'u baştan elemiştim tek artısı 8gb ram. Ama yine de teşekkürler.

Alacağın model muhtemelen 2 GB MX150. Videodaki de muhtemelen 4 GB MX150. Ekran çözünürlüğü çözünürlük açısından eksi evet. Ama oyunlarda o çözünürlük ile MX230 daha fazla FPS verir.

Videodaki 2gb olanı, açıklamada yazıyor. Acer attığınızı fark etmemiştim, onun işlemcisi daha güçlü görünüyor.

Videodaki 2gb olanı, açıklamada yazıyor. Acer attığınızı fark etmemiştim, onun işlemcisi daha güçlü görünüyor.
Model koduna göre onun grafik birimi Radeon 540x ama Teknosa Vega 8 diyor. İyice araştırın.

Ben de sf315 41 g modelini aldım 8 gb ram taktım tek slotu var ryzen 53500u 8gb rx 540 aspire modeline tercih ettim bu modeli işlemciler arasında nm farkı ve frekans farkı var ama performansa gelince çok az fark var ayrıca ıps ekran harika ve parmak izi okuyucu var ssd de sata 6gbs değil pce okuma 1500 mb s yazma 650 mb s değer alıyorum ayrıca daha zarif ince klavye aydınlatmalı ve alüminyum kasa ayrıca rx540x ekran kartı var

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı