Acer V5 571G BIOS Update Yaptılar 150TL Masraf Çıktı

rinkull

Hectopat
Bilgisayarıma format atarken format yarısında hata verdi ve bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. açınca Operating system not found hatası aldım.

Cihazın BİOS'una hiç bir şekilde erişemiyorum çünkü yeni model bilgisayarlarda bios kitliymiş arkadaşlar hiç bi tuşla erişemedim bende Kadıköyde netrix diye bir yere verdim. Adamlar cihazı yapmış nasıl yaptınız diye sorunca BİOS ROM'u baştan yazdık dediler banada 150 TL masraf çıkarttılar, sizce fiyat normal mi? ona göre almaya gidiceğim.

"Yeni model bilgisayarlarda bios kilitliymiş" ifadesini ilk defa sizden duyuyorum. Yok öyle bir şey. Bios çökmüştür diyeceğim, onun için de Bios güncellemesi yapılırken bilgisayarın kapanması gerekir. Formatla bir alakası da yok. Bios'u baştan yazabileceklerini pek sanmıyorum. Sonuçta bir bakkal. Yine de tecrübeli arkadaşlara ve yöneticilere bir soralım.
@Recep Baltaş, @Ali Güngör, @SypeR konuya bekleniyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format işlemi yarıda kesildiği için HDD biçimlendirilmesi boot sektörü yazıldıktan sonra yarıda kesilmiş. Bu sebeple de "Yüklü işletim sistemi yok" hatası almışsın. BIOS update yapmak için ise MS-DOS yüklenmiş bir USB bellek ve BIOS dosyası yeterli.

Cihazın BIOS'una direk girmek için ise cihazı komple kapat, pil ve adaptörden çıkarıp açmaya çalış. Ardından pili ve adaptörü takıp BIOS'a girmeyi dene.

Keske zamaninda yazsaydiniz. Maalesef bir bakkala 150 TL'mi kaptirmis bulunmaktayim. Ayrıca bu islemi rica etsem detaylı anlatır mısınız? Bu sorunu çeken başka insanlar 150 TL vermesinler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı