Acer ve yetkili servisi (SMS ınfocom) firması hukuksuz işlem yapıyor

heatherby

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba kıymetli dostlar,

Tarih 28 Haziran 2024 gösterdiğinde 27" 165 Hz IPS Acer marka monitörümde çizgilenme sorunu olduğunu gördüm.

1723046903971.png

Garantisi 01/11/2024'e kadar devam ettiği için hemen satıcı ve Acer firmasıyla görüşme sağladım. Ürünü anlaşmalı oldukları kargo ile gönderdim.

1 Temmuz'da kargo firmasına ürünü teslim ettim.
2 Temmuz ürün teslim edildi.
4 Temmuz'da servis formu açıldı.
( üründe panel arızası var. Sipariş verildi. Temin edildikten sonra onarıp göndereceğiz bilgisi verildi)

İş günü olarak cumartesilerde dahil oluyormuş. Hesabıma göre servis formu 4 Temmuzda açıldı o tarihi baz alıyorum.
27 Temmuzda 20 iş günü doluyor. Ama bu hesabı yapmadan önce cumartesilerin sayıldığını bilmediğim için 1 Ağustos son gün olduğunu düşünüp öyle hareket etmiştim.

2 Ağustos cuma saat 14:30 da müşteri hizmetlerini aradım. Yasal olarak süre doldu. Artık onarım kesinlikle istemiyorum. İADE/DEĞİŞİM formu talep ediyorum. Şeklinde talebimi ilettim. Temsilci kaydımı aldı. Tarafıma dönüş yapılacağını söyledi.

Araya hafta sonu girdi. Pazartesi kargo firmasından SMS geldi. Gelmeyen parça yurt dışından gelmiş hemen paneli değişmiş sorunu gider miş kargoya vermişler. hem de inanmazsınız 2 Ağustos da bıraktığım kayıttan 2 saat sonra vermişler.
ürün 2 gün önce geldi. Bende teslim almadım geri gitti.

1723046781984.png

Satıcı Acer'ın hukuk departmanına mail attı beni de mailin içine ekledi. Oradan gelen yanıtı ekliyorum.

1723046809786.png

Değerli dostlar tüketici hakem heyetine satın aldığım yeri verdim. Burada servisi mi şikayet etmem gerekirdi bilemedim. Ama yine de zaman kaybı olmaması için belgeler ile başvurumu yaptım.

Özetle ürünü onardık biz iade/değişim formu vermiyoruz diyorlar. Yasal süre geçmiş geçmemiş önemli değil diyorlar.
Yol gösterenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

PS:
Ayrıca temsilcileri zaten onarım olmaz gibisinden konuştuğu için yeni üründe satın almış bulundum.

Öncelikle konunuzu muhteşem-eksiksiz yazdığınız için teşekkürler ve helal olsun.
Malesef hukukta mutlak kural ve sonuçlar ya hiç yok ya da çok nadir. Farklı hakim veya hakemlerden farklı sonuçlar çıkabilir ve az/çok risk vardır ama THH başvurusu bakımından içiniz rahat olabilir çünkü haksız çıkmanız halinde aleyhinize avukatlık ücreti vs gibi yargı masrafları çıkmıyor.

Örnek:
SORU: Kanun tüzük ve yönetmeliklere vs göre haklı olsanız bile nasıl haksız çıkılabilir?
CEVAP : Bazan bir hakkın kullanılması, hakkın kötüye kulllanılması olarak değerlendirilip o hakkın kullanılması engellenebilir.

Ek not: Yukarıdaki örnek genel anlamda verilmiştir. Sizin durumunuzda bu durum sözkonusudur anlamında değil.

@dolob @wesley31

Yorumlarınız için teşekkür ederim dostlar.

İşin özü aslında ben ürünü yasal süre geçti artık onarım talep etmiyorum dedikten 2 saat sonra kargoya verdikleri için yetkili servisin bi işlem yaptığını düşünmediğimden teslim almadım.
Daha sonra yüz göz olduğumuz için tekrar göndersem de üründe darbe var gibi bahanelerle süreci baltalayacaklarını düşündüm.
Bu aşamada satıcıyı mı yoksa acer'i bi tüketici hakem heyetine şikayet etmeliyim bilemedim.

Bu süreci tüketici hakem heyeti ile ilerletip sonucu buradan paylaşacağım. Benzer konuyu tüm bildiğim forum sayfalarında paylaştım herkes için fikir olur.

@dolob @wesley31

Güncel bi gelişme ileteyim.

Tüketici hakem heyeti(THH)ne yapılan başvuru satıcıya ulaştıktan sonra acer yetkili firması geri adım atarak iade/değişim formu düzenleyeceğini belirtti. Evrak ile muadil ürün talebinde bulunarak süreci tamamlamış olacağım.

Biraz uğraştırdı ama mutlu son olacak galiba.

1723206408859.png

Son düzenleme:
Bu süreci tüketici hakem heyeti ile ilerletip sonucu buradan paylaşacağım. Benzer konuyu tüm bildiğim forum sayfalarında paylaştım herkes için fikir olur.

@dolob @wesley31

Tüketici hakem heyeti(THH)ne yapılan başvuru satıcıya ulaştıktan sonra acer yetkili firması geri adım atarak iade/değişim formu düzenleyeceğini belirtti. Evrak ile muadil ürün talebinde bulunarak süreci tamamlamış olacağım.

Eki Görüntüle 2279143
Tebrik ederim. Büyük firmalara karşı bu şekilde davranmak lazım demek ki :)

Bu maili atan kişi satıcı mı? Satıcıysa nereden almıştınız kim yani bu satıcı paylaşabilir misiniz? Birde mailde de THH'ye başvurduğunuza dair mail mi vardı?

@dolob @wesley31

Eki Görüntüle 2279143

Süperrr....
Çok fazla uğraşmadan sonuca ulaşmış olmanıza sevindim. Titiz ve usule uygun hareketleriniz ile sonuna kadar hakettiniz.

Geç de olsa geri adım atan Acer'e de teşekkürler diyelim.
Acer'e de ++ yazdım ve şaştım. Çoğu marka geri adım atmazdı.

Ayrıca haber verme nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkürler.
En azından benim için gerçekten önemli bir tecrübe ve haber.

Son düzenleme:
Tebrik ederim. Büyük firmalara karşı bu şekilde davranmak lazım demek ki :)

Bu maili atan kişi satıcı mı? Satıcıysa nereden almıştınız kim yani bu satıcı paylaşabilir misiniz? Birde mailde de THH'ye başvurduğunuza dair mail mi vardı?
Süperrr....
Çok fazla uğraşmadan sonuca ulaşmış olmanıza sevindim. Titiz ve usule uygun hareketleriniz ile sonuna kadar hakettiniz.

Geç de olsa geri adım atan Acer'e de teşekkürler diyelim.
Acer'e de ++ yazdım ve şaştım. Çoğu marka geri adım atmazdı.

Ayrıca haber verme nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkürler.
En azından benim için gerçekten önemli bir tecrübe ve haber.
Yorumlarınız için size de ayrıca teşekkür ederim.

Satıcı BOZDAN TEKNOLOJİ firmasıydı. Hepsiburada dan satın almıştım. Bu firmanın muhasebe departmanı süreç boyunca bana destek oldu. THH savunma istemişti. Onlarda ilgili belgeyi acer yetkilileri ile paylaşmış ve geri adım attırmıştı.

Bende dün THH başvurumu geri çektim. Şimdi rapor sonrası muadil yeni ürün için satıcı destek olacak bekliyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı