Ben 10 gün önce Acer VN7-791g (Intel i5-4210H işlemci, GTX 860M ekran kartı) modelli laptopumla alakalı bir konu oluşturmuştum. Bu konuda 1 yıl önce gece bilgisayarı bir şey indirmek için açık bıraktığımı sabah kalktığımda ise bilgisayarın fanının çok sesli olduğunu ve performansının bayağı düştüğünü, bundan 2 hafta önce bilgisayarın içini açtığımda fanının yamulmuş olduğunu fark ettiğimi ve AliExpress'ten yeni fan aldığımı ve bu fanın bilgisayar performansını düzeltemeye yarayıp yaramayacağı ile ilgili kaygılarımı dile getirmiştim. Cevap olarak da termal macun değişikliği yapmam gerektiği söylendi. Ben de Cooler Master MasterGel Pro termal macun aldım ve işlemci ve ekran kartına uyguladım. Ancak bilgisayarın performansında herhangi bir değişiklik olmadığını gördüm. Bu performans düşüklüğünün sebebi ne olabilir?
Bu arada fan geldi ve taktım bilgisayara. Ve bu 1 yıl içinde bu bilgisayarcıya da götürdüm bu laptopu ve bilgisayarcı laptopun harddiskini SSD ile değiştirdi. Bir de o indirmeyi yaptığım gece fan durmadan çalışıyordu ve uzun bir süre boyunca ne termal macunu yenilenmişti ne de içi temizlenmişti.
Karışık anlattıysam çok özür dilerim.
Bu arada fan geldi ve taktım bilgisayara. Ve bu 1 yıl içinde bu bilgisayarcıya da götürdüm bu laptopu ve bilgisayarcı laptopun harddiskini SSD ile değiştirdi. Bir de o indirmeyi yaptığım gece fan durmadan çalışıyordu ve uzun bir süre boyunca ne termal macunu yenilenmişti ne de içi temizlenmişti.
Karışık anlattıysam çok özür dilerim.
Son düzenleme: